İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, corona virüs salgını döneminde 'eğitim teknolojilerine' erişemeyen öğrenciler için tablet kampanyası başlatmış, 40 bin tableti ihtiyaç sahibi öğrencilere göndermişti.

ERDOĞAN'DAN TEPKİ GELMİŞTİ

İBB'nin tablet dağıtımına Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'dan tepki göstermiş 

"3,5 milyonu geçtiği İstanbul'da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor.  Böyle allamak pullamak olur mu? MEB'in dağıttığı 2 milyon tableti bırakıyorum, Şahinbey ilçe belediyesinin 40 bin tableti kimse görmüyor." demişti.

İBB YENİ İSTATİSTİK AÇIKLADI

İBB İstanbul Planlama Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul İstatistik Ofisi, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri için verilen İBB eğitim yardımına ilişkin verileri açıkladı. 

“İBB Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı”na 18 Kasım - 24 Kasım 2019 ve 15 Eylül - 14 Ekim 2020 tarihleri arasında 279 bin 997 öğrencinin başvurduğunun belirtildiği açıklamada bu öğrencilerin, 63 bin 236’sına eğitim yardımı sağlandığı duyuruldu.

İBB'nin istatistiklerine göre:

*Başvurusu kabul edilen öğrencilerin hane gelirleri, yüzde 73.5’inin, 2 bin 500 TL’nin altında; yüzde 24’ünün 2 bin 500 ve 4 bin TL arasında; yüzde 2.5’inin ise 4 bin TL üzerinde olduğu belirlendi. 

*Yardım almaya hak kazananların, yüzde 54.4’ünü kadın, yüzde 45.6’sını erkekler oluşturdu.

*Eğitim yardımı başvurusunun en çok yapıldığı beş ilçe; Pendik, Esenyurt, Bağcılar, Küçükçekmece, Ümraniye oldu. 

*Pendik 16 bin 41 başvuru ile ilk sırada yer aldı. 4 bin 59 öğrenci ile en çok eğitim yardımının yapıldığı ilçe Bağcılar oldu.  İlçelere göre yapılan başvuruların kabul oranlarına bakıldığında ise yüzde 32,9 ile Sultanbeyli ilk sırada geldi. Sultanbeyli’yi, Arnavutköy, Sultangazi, Esenler ve Bağcılar izledi.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLK SIRADA

*En fazla başvuru, 21 bin 782 öğrenci ile Marmara Üniversitesi’nden gerçekleşti ve yüzde 24.6’sı yardım aldı. 

*En yüksek başvurunun gerçekleştiği diğer üniversiteler ise 18 bin 145 öğrenci ile İstanbul Üniversitesi, 11 bin 548 öğrenci ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, 11 bin 341 öğrenci ile Yıldız Teknik Üniversitesi ve 9 bin 897 öğrenci ile Kocaeli Üniversitesi  oldu. Bu beş üniversiteyi sırasıyla Trakya Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi takip etti.

İMAMOĞLU'NDAN YANIT GELDİ


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da katıldığı bir programda gazetecilerin sorusu üzerine, memleketi Rize’de katıldığı bir açılış töreninde İBB’nin ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocukları için dağıttığı 40 bin 
tableti eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da şu yanıtı verdi: 

*İstanbul’da kimseye nispet yapmadık. İstanbul’da 40 bin tablet dağıtan, Büyükşehir Belediyesi. Benim güzel hizmetlerimi ne kadar sıkı takip ediyor ki, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki açılışta, 40 bin tableti anlatıyor. 

*Gurur duyduğu için mi anlatıyor, yoksa espri olsun diye mi?  40 bin tableti az buluyor. Çok iyi takip ediyor. 

*Ama galiba o belediyenin de (Şahinbey Belediyesi) tabletleri, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alıp, dağıttığı konusunda kendi ifadesi var. Önemli değil; 70 bin Milli Eğitim’den alsın, 100 bin öbürü alsın, ama benim vatandaşım alsın.” Cumhurbaşkanlığı makamının her vatandaşa eşit mesafede durmak gibi bir misyonunun olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “İyi ise, hepsini alkışlayan; kötü ise ‘Bir dakika yanlış yapıyorsunuz, eksik yapıyorsunuz’ diyebilmesi lazım. Ama bu ülkenin son psikolojisi, o anlamda hoş değil. Yani parti üzerinden bir belediyeyi alkışlamak ya da alkışlatmaya başlamak… Yani ben, beni çok sevdiğini düşünüyorum. Takip ediyor yani. Hizmetlerimi takip ediyor. Umudumu artıran bir başka şey; gerçekten 40 bin tableti Rize’ye gidip konuşan Cumhurbaşkanı. Takip ediyor beni. Hemşehri duygusuyla, İstanbullu olarak takip ediyor. Müteşekkirim. İnşallah şu otobüs imzasını atsın da biran evvel otobüslerimize de alalım.