Havalimanında gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, protestolarla ilgili açıklama yaparak şunları söyledi;

* Eylemler, başkalarının haklarını suistimal eden, onları zorlayan noktalara geldiği zaman da tabii ben de bunları olabildiğince engellemeye çalışıyorum. Çünkü demokratik, eleştiri kültürünü mutlaka bizim korumamız lazım.

* Bu ülkemiz için de çok kıymetli. Boğaziçi için de çok kıymetli. Şimdi Boğaziçi Üniversitesi'nde maalesef bazı gruplar bu protesto kültürünü biraz aşırıya getirdiler.

* Mesela evvelsi günde olan olaylarda, rektörlük binasının üç kapısı da ablukaya alınarak içerde çalışanların saat 9'a kadar dışarıya çıkmaları engellenmiş... Bununla ilgili uyarılar yapılmasına rağmen öğrenciler, başkalarının özgürlüğünü engelleyici tarzda bir duruma girdiler. Ve bu kapsamda da tabii ki tedbir alınmak zorunluluğu doğrudur. Bütün olay bundan ibarettir.

* Bu onaylarını ilk kez şimdi. Söyleyeceğim. Değerli arkadaşlar. Boğaziçi Üniversitesi Türkiye'nin en yüksek konumlarından birisidir. O yüzden de tabii ki Boğaziçi öğrencileri ve hocalarının her türlü görüşü çok kıymetli.

* Boğaziçi'nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendini ifade etme hakları vardır. Ve ben de rektör olarak bunu sonuna kadar izin veren bir rektördüm.