Eskişehir'de bir ortaokulda müdürlük görevini yürüten Mustafa Kartaler’in öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla tutuklanmasının ardından Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt görevden alındı. Bakanlık kararıyla görevinden alınan Cırıt'ın yerine, İstanbul'dan Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman atandı.

DAHA ÖNCE BİR ÖĞRENCİSİNİ KAÇIRMAKLA SUÇLANMIŞTI

Mustafa Kartaler, iki yıl önce Sivrihisar Dümrek Ortaokulu müdürüyken, bir kız öğrencisini kaçırmakla suçlandığı halde hafif bir disiplin cezasına çarptırılmış ve yeniden Alpu ilçesinde iki okula müdür olarak atanmıştı. Alpu Kaymakamı tarafından konu incelemeye alınmış ve Alpu Ortaokulu’nda görev yapan rehber öğretmen F. G.’ye talimat verilmişti. Bunun üzerine görüşmelerde bazı kız öğrenciler, Kartaler tarafından taciz edildiklerini iddia etmişti.

İDDİALARA RAĞMEN 2 OKULA BİRDEN MÜDÜR OLARAK ATANDI

Eskişehir Valiliği’nin talebi üzerine ortaokul müdürü Mustafa Kartaler’in kötü siciline rağmen 2 okula birden müdür olarak atanmasına ilişkin Milli Eğiti Bakanlığı’nca da soruşturma açılmıştı. Okul müdürü Kartaler’in görevden uzaklaştırma cezası sonrasında 2 okula birden müdür olarak atanmasıyla ilgili tüm sürecin, görevlendirilen bakanlık müfettişlerince incelemeye alındığı aktarıldı.