Totaliter yönetimin ve sansürün tehlikelerini anlatan roman, “şiddet, cinsiyet, cinsellik, sınıf, ırk, istismar, cinsel istismar, siyasi fikirler ve saldırgan dil ile ilgili zorlu konulara” değindiği için artık kırmızı bayraklı.

ARAŞTIRMAYA TEPKİ BÜYÜK

Haber, bazı sosyal medya kullanıcıları arasında kızgınlığa yol açtı, biri Orwell'in “ciddi bir dönüm noktası” olduğunu söyledi. İngiliz Muhafazakar Milletvekili Andre Bridgen Twitter'da "Bunda çok Büyük Birader var" dedi ve "Bir tetikleyici uyarı, bir öğrencinin bile 1984'ü okumasını engelliyorsa, Northampton Üniversitesi görevinde tamamen başarısız olmuştur. Avustralyalı bir profesör Andrew Timming, bu kitap şu anda her şeyden çok okunmalı” dedi.

Ancak, üniversite yönetimine göre, Northampton'daki öğrencilerin dikkat etmesi gereken tek şey Orwell'in klasik romanı değil. Samuel Beckett'in oyunu 'Endgame', Alan Moore ve David Lloyd'un 'V For Vendetta' çizgi romanı üniversite tarafından “saldırgan ve üzücü” olarak listelendi.

The Times ve Sunday Times İyi Üniversite Rehberi'nin 2022 baskısında şu anda 132 İngiltere üniversitesi arasında 108. sırada yer alan eğitim kurumu, uyarılarını savunmak için bir bildiri yayınladı. The Daily Mail tarafından alıntılandığı gibi, Northampton “üniversite politikası olmasa da öğrencileri şiddet, cinsel şiddet, aile içi istismar ve intiharla ilgili içerikler konusunda uyarabiliriz” çünkü “bazı metinler bazı öğrenciler için zorlayıcı olabilir” diyor. (RT)