ABD'de çarşamba günkü Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve dünkü Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (ÜFE) artışın piyasa beklentilerinin altında gerçekleşmesi piyasalara rahat bir nefes aldırsa da, son yılların en yükseğinde bulunan enflasyon oranları karşısında Fed'in şahin duruşunu koruması bekleniyor.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, dün yaptığı açıklamalarda eylül toplantısı için ana senaryoda 50 baz puan faiz artışını uygun bulduğunu ancak gerekmesi halinde 75 baz puanlık faiz artışını da destekleyeceğini bildirdi.

DOLARDA SON DURUM

Bu gelişmelerle birlikte serbest piyasada 17,95 liradan alınan dolar 17,96 liradan satılıyor. 18,52 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 18,55 lira olarak belirlendi.

Dün doların satış fiyatı 17,9520 lira, avronun satış fiyatı ise 18,5830 lira olmuştu.

TL'NİN DEĞER KAYBI SÜRÜYOR

TL'nin dolar karşısında keskin kayıplarının tekrar başladığı nisan sonundan bu yana kaybı yüzde 17,2, yılbaşından beri kaybı ise yüzde 26,5 oldu.

YURT İÇİNDE GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Analistler, bugün yurt içinde sanayi üretimi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi, yurt dışında ise İngiltere'de büyüme, sanayi üretimi ve dış ticaret dengesi, Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti.