Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını açıkladı. Kurul, politika faizini yüzde 14’te sabit tuttu.

Böylece üst üste altıncı PPK toplantısında da faiz sabit tutulmuş oldu. Karar öncesi yapılan anketlerde de ekonomistlerin beklentisi, TCMB’nin faizi sabit tutacağı yönündeydi.

'AYIP, YAHU, AYIP...'

Ünlü ekonomist İris Cibre sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda "Pas geçtik, anlaşıldı, enflasyon düşsün istemiyorlar..." dedi. İris sonra "Faiz indirerek enflasyonu düşürmeye çalışmıyor olduklarını kastettim:)" yorumunu yaptı. Bir paylaşım daha yapan İris, Bakan Nebati'nin bugünkü açıklamasında kesitler paylaşarak "Meali; 1) Doğalgaz, elektriği daha ucuza kullanın, çiftçi, işçi, emekli yardım alabilsin diye enflasyonu yükseltip sizden daha fazla vergi toplayacağız. 2) Dolaylı vergide adaleti sağlamak için zenginin yararlanabildiği KKM de stopajı sıfırladık. Ayıp, yahu, ayıp..." yorumunu yaptı.

Faiz kararından hemen önce "Ne? Merkez Bankası 100 baz puan indirime mi gidecekmiş?" diyen Murat Muratoğlu, kararın ardından "O kadar da değil... Hatta artışa başlasa ekonomiye iyi bile gelebilir!" dedi.

İktisatçı Mahfi Eğilmez ise "Merkez Bankası istikrarsızlıkta istikrar var diyerek faizi yerinde bıraktı" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci de "Cumhurbaşkanına rağmen faizi düşürmeden sabit tutmak bile bir başarı" değerlendirmesinde bulundu.

'BAŞKA NE YAPACAKTI Kİ'

Ekonomist Selçuk Geçer, "Merkez faizi sabit tuttu. BAŞKA NE YAPACAKTI Kİ" deeğrlendirmesini yaptı.

Ekonomist Uğur Gürses yapılan açıklamaya dikkat çekerek, "Bu eğlenceli paragrafı eklediğiniz iyi olmuş..." yorumunu yaptı.

İktisatçı Hayri Kozanoğlu: "TCMB kararını sizin yerinize de hızla okudum! Ekonomide tüm göstergeler olumluymuş! Fiyat istikrarı ve finansal istikrar için güçlü adımlar atılıyor ve kararlılıkla uygulanıyormuş! Yakında dezenflasyonist süreç başlayacakmış! Enflasyonu ABD,Avrupa vb. düşünsün biz sorunu çözdük!"