İBFk resmi twitter hesabından “Taraftarlarımıza Socios partnerliğinde fan tokenimiz olacak $IBFK tokeninin haberini vermekten mutluyuz. $IBFK token 2020 öncesinde satışta olacak” açıklamasında bulundu.

Açıklamaya göre $IBFK, Socios ekosistemindeki tüm diğer taraftar token’ları gibi elinde tutanlara oy hakkı ve ödüller verir. Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak taraftar katılımını arttırmak ve çeşitli hayran deneyimlerinden para kazanmak için tasarlanmıştır.Ayrıca yenilikçi dijital deneyimler ve oyuncularla tanışmak ve VIP olarak oyunları izlemek gibi gerçek hayattaki etkinlikler dahil olmak üzere kulüple bağlantılı ödüller kazanabilecekler.

İstanbul Başakşehir Futbol Külübü ($ IBFK), Galatasaray ve Trabzonspor‘un ardından Socios.com platformuna katılan üçüncü Türk kulübü olacak.

Socios, ülkenin spor endüstrisine 100 Milyon Türk Lirası sağlama hedeflerini belirttikleri için İstanbul merkezli bir ofis açmaya da hazırlandığını açıkladı.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü CEO’su Mustafa Eröğüt, konu ile ilgili olara şu açıklamayı yaptı:

“Socios ile birlikte, yeni, hızla büyüyen küresel hayran kitlemizin bizi daha iyi tanıması ve onlarla etkileşim kurması için yenilikçi ve eğlenceli yollar sunmayı dört gözle bekliyoruz. “

2 saatte 1.3 milyon dolarlık token satılmıştı

Spor ve kripto toplulukları, taraftar token’ları konusunda hevesli görünüyor. Bu yılın Haziran ayında Chiliz ve Socios, iki saatin altında 1.3 milyon dolar değerinde FC Barcelona taraftar token’ı satmıştı.