Tesla ve SpaceX CEO'sunun avukatları, "Bu, Twitter anlaşmasının yükümlülüklerinin açık bir maddi ihlalidir ve Musk, işlemi tamamlamama hakkı ve birleşme sözleşmesini feshetme hakkı da dahil olmak üzere bundan kaynaklanan tüm hakları saklı tutar" şeklinde açıklama yaptı.  

Söz konusu sıkıntı, Musk'ın Twitter'ın hesaplarının yüzde 5'inden daha azının sahte olduğu tahminini destekleyen hesaplamalara yönelik talebidir. Güney Afrika doğumlu milyarder, Twitter kullanıcılarının yaklaşık yüzde 20'sinin gerçek olmadığını iddia etti. Geçen ay, sahte hesaplarla ilgili endişeler nedeniyle devralmayı duraklattığını ve sahte kullanıcıların sayısının tam olarak belirlendikten sonra teklifini yeniden müzakere etmeye çalışabileceğini söyledi.

Twitter, devralma anlaşmasının şartlarına uygun olarak Musk ile bilgi paylaştığını söyledi. Şirket yaptığı açıklamada, "İşlemi kapatmayı ve anlaşmayı kararlaştırılan fiyat ve şartlarda yürürlüğe koymayı amaçlıyoruz" dedi.

HİSSE SENETLERİ ÇAKILDI

Twitter hissedarları, Musk’ın son hamlelerinin şirketin hisse senedi fiyatını düşürdüğü için girişimciye dava açtı. Teksas Başsavcısı Ken Paxton, Twitter'ın bot hesapları hakkında yanlış bilgiler bildirerek aldatıcı ticaret uygulamalarına karşı bir eyalet yasasını ihlal ettiği şüphesiyle soruşturma başlattı. (RT)