İktidara yakın Türkiye gazetesinin duyurduğu habere göre, hükümet, düşük emekli maaşı alanlar için yeni bir formül geliştirdi. Buna göre, emekli maaşı 10 bin TL ve daha az olan emeklilere yönelik olarak "emekli kartı" adı verilen bir düzenleme yapılmıştır.

BAYRAM ÖNCESİ DUYURULABİLİR

Bu kapsamda, emekli kartlarına doğal gaz, elektrik ve gıda alışverişlerinde kullanılmak üzere belirli bir miktar para yüklenecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanacak olan bu yardımların Ramazan Bayramı öncesinde duyurulabileceği belirtiliyor.

ASGARİ ÜCRETLİLERE DE GELECEK

Gelecekte, benzer bir uygulamanın sadece asgari ücret geliri olan ailelere de genişletilebileceği ve özellikle eğitim yardımları adı altında desteklerin verilmesinin planlandığı ifade ediliyor.

Asgari ücrette yeni artış olacak mı? Ünlü ekonomist açıkladı Asgari ücrette yeni artış olacak mı? Ünlü ekonomist açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şu anda dar gelirli hanelere yönelik olarak yıllık 1.500 ile 3.500 lira arasında değişen doğal gaz tüketim desteği sağlanıyor. Ayrıca, elektrik desteği olarak hane halkı sayısına göre 130 ile 260 lira arasında ödeme yapılıyor.