Seyirciler, Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nı izleyenlere kıyasla maç biletlerine yaklaşık yüzde 40 daha fazla para ayıracak. Keller Sports'un yaptığı bir araştırmaya göre Rusya'daki taraftarlar bir koltuk için ortalama 256 dolar öderken, Katar'daki maç biletleri ortalama 342 dolar tutuyor.

Almanya merkezli spor malzemeleri üreticisinin araştırmasına göre, Katar'daki bilet fiyatları son 20 yıldaki Dünya Kupası maçları içinde şimdiye kadarki en pahalı bilet fiyatları ve final maçlarının bilet fiyatları dört yıl öncesine göre yüzde 59 daha yüksek.

katar

‘DEVASA YATIRIMLARIN MALİYETİ’

Çalışmada, "Katar'daki Dünya Kupası şimdiye kadarki en pahalı Dünya Kupası olarak kabul ediliyor. Ülkedeki altı yeni stadyumun inşası ve diğer iki arenanın tamamen yenilenmesinin yaklaşık 3 milyar dolara mal olduğu söyleniyor. Başkent Doha'nın ulaşım yolları ve uluslararası havalimanının yeniden inşası gibi altyapısını genişletmek için çok daha fazla para harcandı. Katar'daki Dünya Kupası'nın aynı zamanda ortalama olarak en pahalı biletlerin olduğu Dünya Kupası olması şaşırtıcı değil" diye kaydedildi. 

Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası biletleri, maçlar için ortalama 120 dolar ile son 20 yılın en uygun biletleri olarak kabul edilirken, Berlin'deki final biletleri koltuk başına ortalama 264 dolardı. 

İLK KEZ ORTADOĞU

FIFA daha önce Katar'daki sekiz stadyumda yaklaşık üç milyon biletin 20 Kasım'dan önce satıldığını söylemişti. 18. kez düzenlenen Dünya Kupası turnuvası, ilk kez Ortadoğu'da düzenlenecek.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER