AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile basın toplantısı düzenledi. Bir Alman gazeteci Erdoğan ve Sholtz’a Deutsche Welle (DW) Türkçe ve Amerika’nın Sesi (VOA) Türkçe isimli yabancı yayın kuruluşlarından RTÜK’ün lisans istemesi hakkındaki düşüncelerini sordu. Alman gazeteci lisans istenmesinin sansüre yol açacağı yönünde endişelerin olduğunu da belirtti.

Olaf Scholz, DW’yi desteklediklerini ve konuyu Erdoğan ile konuştuğunu açıkladı. Scholz, DW’nin bağımsız yayın yapmasını ve amaçlarının bu olduğunu belirtti.

Scholz’un cevabından sonra ise Erdoğan, Alman gazetecinin sorusunu yanıtsız bırakarak, ‘Evet şimdi de Türkiye tarafına soralım diyerek’ bir Türk gazeteciye söz hakkı verdi.

VOA VE DW KONUYU YARGIYA TAŞIYACAK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası haber siteleri DW Türkçe, VOA Türkçe ve Euronews’ten 21 Şubat 2022’de lisans talep etmişti.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Alman haber ajansı DPA’ya açıklama yaparak lisans başvurusunun yapılmaması halinde DW’nin internet sitesinin Türkiye’den erişilebilir olmayacağını açıklamıştı.

VOA ve DW, konuyu yargıya taşıyacağını açıklamıştı.