Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı açıklayan Sinan Oğan hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine destek olacağını açıklayan Sinan Oğan ile ilgili konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Sinan Bey'e şahsım adına teşekkür ediyorum. Vatanımızın bekası ile ilgili tavrımızı kendisi de çok iyi biliyor. Bu konuda asla tavizimiz olmayacak. Bu güç birliği ülkemizin faydasına olacağına inanıyorum. Aramızda bir pazarlık olmadı.

Sayın Oğan'a yönelik tepkiler bizim beklentimizdi. Bunun dışında farklı ağızlar da çıkabilir. Duruşuyla tavrını tam manasıyla ortaya koydu. İnşallah 28 Mayıs'ta milletin duruşu Sinan Bey'in de duruşuyla bütünleşerek gereken cevap verilecektir. CHP'de linç kültürü anlayışı var. 

450 bin mülteciyi geri gönderdik. Hedefimiz 1 milyon mülteciyi daha oradaki konutlara yerleştirmek Bu da zaman içinde gerçekleşecek.. Şu an itibarıyla derdimiz pazar gününü atlatmak. Sonrasında mültecilerle ilgili bir planlama, yol haritası çıkarılabilir. Ne kadar zamanda dönüşü sağlanabilir? Bizim Moskova'da yaptığımız 4'lü çalışma var. Bunlar da gündeme alınabilir. Ne kadar kısa zamanda bunları kendi ülkelerine göndeririz, çalışmalardan sonra gerekli adımı atarız."