TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İHA ve SİHA'larla ilgili açıklamalarına cevap verdi. Bayraktar, "Ben kendilerinin bizim mücadelemizi anlamadığını düşünüyorum. Ülkeler marşlar yazarken, yeni çocuklara Bayraktar ismini verirken içerden böyle bir muhalefet görüyor olmak bizi çok şaşırtıyor" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, TRT Haber'de gündeme dair açıklamalarda bulundu:

"Ana muhalefet partisi liderinden "yurt dışına satarlarsa" gibi bir ifade geldi. Ben kendilerinin bizim mücadelemezini anlamadığını düşünüyorum. Şayet iyi niyetli diye düşünürsek, bu ifadenin konuyla ne kadar ilgisiz, bilgisiz olduğunu görüyoruz. Dünyada şu an yaşadığımız en büyük gelişim yüksek teknolojiden oluşuyor. Her yönüyle bu ifadeleri çok talihsiz buluyorum.

'EKMEK KAPISI OLARAK GÖRMEDİK'

Tümüyle devletin kontrolünde olan bir alan bu. Tek tek çalışan personelden, üretime kadar devlete sormak zorundasınız. İhraç ederken de devlet kontrolünde. Biz bunu serbestçe kullanamıyoruz ki. Dünyada da durum böyle. Sivil ve askeri alandaki tüm firmalara baktığınız zaman hepsinin özel şirketler olduğunu görüyoruz. Savunma sanayii şirketlerinin çoğu özel kuruluşlar oluyor. 1950'lere kadar çalışmalar yok edildiğinden ve malesef havacılık geçmişimiz yok edildiğinden öğrenilmiş çaresizlik durumu söz konusu. Ben evlenene kadar iş yerinde yaşadım. Bu işi sadece ekmek kapısı olarak görmedik, hayatımızı adadık.

'İYİ NİYETLİ DEĞİL'

Biz maddi olarak düşünseydik farklı türlü ortaklıklar yapardık. Bunu yapanlar var iyidir kötüdür o ayrı mesele. Onlar hiç gündeme gelmiyor. Dünyanın en iyisini başarmış, 30'dan fazla ülkeye ihraç edilen ürünlere laf etmek... 7 ülke kampanya yaptı uçakları almak için. Bu ülkenin içinden çıktığında ancak bir değeri olarak gördük. İyi niyetli olarak bakamıyorum bu açıklamaya açıkçası.

'İFTİRALARA MARUZ KALDIK'

Bu alanda çalışmaya başladığımız ilk günden beri, bize terör örgütlerinden de tehditler geliyordu. Ne zaman Bayraktar TB2'ler sahada oldu önemli sonuçlar aldık. Kırk senelik kanayan yaraya merhem oldu SİHA'lar. İlk cevap teröristlerden değil de Meclis'ten geldi. Önce HDP'den geldi sonra CHP'li milletvekilinden geldi. Sonra bu saldırıların sistematik şekilde devam ettiğini gördük. Biz terör örgütünden beklerken saldırıları siyasetten geldi ve bizi çok şaşırttı. Kirli bir seçim kampanyasına da dönüştü. Hepsini mahkemeye verdik ve davaları kazandık. T3 vakfımızla ilgili de iftiralara maruz kaldık. Milyonların sahiplendiği çalışmalarımıza bir türlü bitmeyen iftira kampanyalarına maruz kaldık.