"Türban serbestisi" ve "ailenin korunmasına yönelik" düzenlemeler içeren anayasa değişikliği teklifini, en az 360 milletvekilinin evet oyuyla geçirmeyi planlayan AK Parti'nin teklifi, TBMM Genel Kurul gündemine 13 Mart’ta alınması gerekiyor.

TAKVİM SIKIŞTI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çalışmalarına üç hafta ara veren TBMM Genel Kurulu'nda "takvim sıkıştığı" için çalışmalarına yeniden 28 Şubat’ta başlayan TBMM Genel Kurulu’nda, öncelikli yasal düzenlemelerin görüşmeleri öne alındı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selda Güneysu'nun haberine göre, TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta öncelikli olarak, kamu alacaklarının yapılandırılması ve bazı cezaların silinmesini öngören "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına" ilişkin yasa teklifinin görüşüldüğü aktarıldı. Aynı haberde yer alan bilgilere göre, 6 Şubat depremlerinin ardından "Deprem Felaketini Araştırma Komisyonu" kuruldu. 

TORBA YASA GÜNDEMDE

Gelecek hafta ise gündemine Çevre Yasası’nda değişiklik öngören yasa teklifini alacak olan Genel Kurul, 7. Yargı Paketi, Orman Yasası’nda değişiklik öngören yasa tekliflerini görüşecek. Nisan ayının ilk haftasında kapanmadan önce son hafta ekonomiye ilişkin düzenlemelerini içeren bir “torba yasa” teklifinin de görüşüleceği aktarılan bilgiler arasında.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ SEÇİM SONRASINA KALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir an önce Genel Kurul gündemine gelmesini istediği “türban serbestisi” ve “ailenin korunmasına yönelik” anayasa değişikliği teklifi için “3 sandık kurulmasını” istemişti. Ancak 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde seçmenin önüne 3 sandık kurulabilmesi için anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurul gündemine 13 Mart’ta alınması gerekiyor. Meclis takvimine göre 13 Mart’ta teklifin gündeme alınması “mümkün görünmüyor”. Bu nedenle teklifin AK Parti’nin yeniden iktidar olması durumunda “gelecek döneme kalacağı” belirtiliyor.

(KAYNAK)