AK Partili eski bakanlardan olan Artvin Milletvekili Adayı Faruk Çelik, Arhavi ilçesinde partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada 14 Mayıs'ta Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimlerinden birinin yapılacağını söyledi. 

Türkiye'nin kritik bir coğrafyada bulunması nedeniyle çok güçlü olması gerektiğini ifade eden Çelik şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız bir taraftan savunma sanayine ağırlık verirken diğer taraftan ekonomik alandaki güçlenmemizi gerçekleştirmek için var gücüyle çalışıyor. Yıllarca şu denizlerde Akdeniz’dir, Karadeniz’dir petrolün doğalgazın varlığı söylenmesine rağmen kendi gemimiz olmadığı için, kendi mühendisimiz olmadığı için ele mahkum olduğumuz için doğalgaz yok dediler, petrol yok dediler. Doğalgazın çıkması petrolün çıkması Türkiye’nin enerji bağımlılığını ortadan kaldıracak dolayısıyla ekonomik anlamda güçlü bir Türkiye hızlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Yüzde 20’lerde olan kendimizi savunma gücümüz yüzde 80’lere gelmiş bulunuyor. Namerde filan muhtaç değiliz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sadece siyasi partilerle mücadele etmediğini belirten Çelik şöyle devam etti: “Tayyip Erdoğan’ın en büyük rakibi Amerika Devlet Başkanı Biden’dır. Terör örgütlerine tırlarla silah gönderenler, terör örgütlerini besleyenler hiç utanmadan sıkılmadan diyorlar ki ‘Tayyip Erdoğan’ı indirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.’ Arhavi bunlara cevap verecek mi? Bu memleketin yerli ve milli politikalarını yürüten AK kadrolara Cumhur İttifakına çok büyük destek beklediğimizi sizlerle paylaşıyorum."