Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, ligde 11 haftalık bölümde 5 galibiyet, 3'er beraberlik ve mağlubiyetle 18 puan topladı. Sarı-siyahlılar, 11 haftada rakip ağları 14 kez havalandırırken, kalesinde 10 gol gördü. Son iki lig maçı ile Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasını kazanan Malatya temsilcisi, saha ve seyircisinin önünde Trabzonspor karşısında da galip gelmek istiyor. Sarı-siyahlılarda sarı kart ceza sınırında bulunan orta saha oyuncuları Danijel Aleksic, Adem Büyük ile Guilherme, bu karşılaşmada kart görmeleri durumunda 13. haftadaki Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek.

Ligin son 3 haftasında sahadan beraberlikle ayrılan Trabzonspor ise, zorlu Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında galibiyet hasretine son vererek moral bulmak istiyor. Karadeniz temsilcisinde sakatlıkları bulunan Yusuf Yazıcı ve Mustafa Akbaş ile Bursaspor maçında oyundan alınmasına gösterdiği tepkiyle gündeme gelen Burak Yılmaz kadroda yer almıyor. 

YENİ MALATYASPOR: 5 - TRABZONSPOR: 0 (36' Guilherme, 38'-48' Aleksic, 51' Boutaib, 64' Guilherme)

YENİ MALATYASPOR: Farnolle, Chebake, Mina, Sadık, Erkan, Ahmed, M. Yıldırım, Guilherme, Aleksic, Adem, Boutaib

YEDEKLER: Abdulsamed Damlu, Gökhan Akkan, Eren Tozlu, Michael Pereira, Sulley Muniru, Buğra Çağıran, İssiar Dia, Mustafa Eskihellaç

TEKNİK DİREKTÖR: Erol Bulut

TRABZONSPOR:  Onur, Pereira, Toure, Hosseini, Novak, Onazi, Sosa, A. Ömür, Olcay, Nwakaeme, Rodallega

YEDEKLER: Uğurcan, Hüseyin, Amiri, Murat Cem, Batuhan, Ekuban, Kucka, Zeki, Ibanez 

TEKNİK DİREKTÖR: Ünal Karaman

HAKEM: Arda Kardeşler

STAT: Yeni Malatya Stadyumu

İKİ TAKIM ARASIDAKİ 3. RANDEVU

Trabzonspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, bu maçla birlikte ligde üçüncü kez karşı karşıya geliyor. İki takım daha önce ilk olarak 2017-18 sezonunda karşılaştı ve ilk yarıda Trabzonspor sahasında oynadığı maçı 4-1 kazandı, deplasmanda ise rakibine 1-0 mağlup oldu. Söz konusu karşılaşmalarda Trabzonspor 4, Evkur Yeni malatyaspor ise 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

YÖNETİCİLER MAÇ ÖNCESİ BULUŞTU

Yeni Malatyaspor ve Trabzonspor yöneticileri maç öncesi bir araya geldi. Kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıya Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile yöneticileri katıldı. Toplantıda her iki kulüp başkanı da centilmence bir karşılaşma olmasını dileyerek birbirlerine başarılar diledi.