İtalyan basını La Gazette dello Sport'a konuşan Teknik Direktör Fatih Terim, EURO 2008'deki milli takım günlerinin yanı sıra Milan'daki yıldız oyuncular ve İstanbul'daki UEFA Şampiyonlar Ligi finali hakkında açıklamalarda bulundu.

İtalyan ekibin Portekizli yıldızı Rafael Leao performansını değerlendiren Terim, "Kesinlikle Milan'da Rafael Leao'nun eksiği yok. Leao'dan şüphesi olanlar, geçen sezon oynadığı kritik maçları tekrar izleyebilir. Harika bir tekniği var ve sahada her zaman doğru kararı veriyor. Hızına hayranım. Hızını, top kontrolüyle birleştirebiliyor. 100 Milyon Euro gibi rakamların kolayca harcanabildiği günümüz futbolunda, sınırsız bütçem olsa ilk transfer edeceğim oyuncu olurdu. Başarılı bir kariyeri olacak. Yalnızca tek bir zayıf yanı var, kaleye sırtı dönük oyununu geliştirmesi gerekiyor. Bunu da yaparsa; dünyanın en iyileri arasına girecektir" dedi.

fatih terim milan

Fatih Terim'in açıklamalarından öne çıkanlar:

'SOLAKLARA KARŞI AYRI BİR SEMPATİM VAR'

"Milan'da aslında Charles De Ketelaere'nin transferi uzun süredir planlanıyordu. Büyük beklentilerin olması son derece normal. Oldukça klas bir oyuncu ve harika bir sol ayağı var. Daha önce çok söylediğim gibi, solaklara karşı ayrı bir sempatim var. Kesinlikle her teknik direktörün isteyeceği tarzda, birden fazla pozisyonda görev yapabilen bir oyuncu. Rafael Leao kadar hızlı değil fakat ikisi birlikte çok uyumlular. Sabır gösterilmesi, kendisini özel hissedeceği ortamın sağlanması gerekli"

'HARİKA BİR İKİLİ OLABİLİRLER'

"Harry Kane veya Olivier Giroud'dan birini seçemem. Fakat harika bir ikili olabileceklerini söyleyebilirim. Lucas Moura, Dejan Kulusevski, Son, Ivan Perisic ve Hugo Lloris'e büyük saygı duymakla beraber; Harry Kane'e kesinlikle farklı bir önlem alınması gerektiğini söyleyebilirim. Milan, İngiltere'de çok dikkatli olmalı. Onlar için en önemli tehlike Kane"

'BİZİM ZİHNİYETİMİZ BU'

"Teknik direktörlük kariyerimde daima güven ilişkisi üzerine takımlar kurdum. Aynı kulüpte olmak, birlikte yaşamak demek. Aslında yeni bir futbolcu soyunma odasına geldiğinde sadece kadroya dahil olmaz, sizin de hayatınızın parçası olur. Hiçbir zaman vazgeçmem. EURO 2008'de 'Türkler otobüse binmeden maç bitti sanmayın' sözünü çok sevmiştim. Bizim zihniyetimiz bu"

'İTALYAN DOSTLARIMI AĞIRLAMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM'

"Bildiğiniz gibi İtalya’ya aşığım. Umarım İtalyan takımları Şampiyonlar Ligi’nde final oynar, belki Milan... İtalyan dostlarımı, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda ağırlamak için sabırsızlanıyorum"