Hayırlı olsun. Fenerbahçe bir şampiyonluğu daha kendi elleri ile verdi...90 dakikalık Sivasspor maçında kazansaydı biz bugün övgüler düzecektik. Emre'nin dokunuşlarından bahsedecektik. Mucize şampiyonluk diyecektik. Kaybedilen 90 dakika sonrası Emre acemi, yönetim beceriksiz, futbolcular ruhsuz. Haklılık payı var. Bunları zaten herkes konuşuyor. Zaten herkes teknik direktör, herkes başkan, herkes scout... Yeni medya düzeninde herkes her şeyi biliyor. Herkesin bu kadar çok bildiği bu ortamda bizler ne konuşsak havada eriyip gidiyor...

Ben yine de çabalayacağım. Bir şeyleri anlatmaya çalışacağım. Bir mücadele vereceğim. Belki 2-3 kişinin fikrini değiştirebilirim.

Fenerbahçe iç kavgaları ile Osmanlı'nın fetret devrini andırıyor. İktidarı alan bir grup var. Onların iktidarda olmasını istemeyenler var. Teknik direktörü seven var. Onun orada olmasını istemeyenler var. Geleceği çok parlak diyenler var, acemi diyenler var.

Tüm bu kavgalar Fenerbahçe'nin tarihinin fetret dönemini yaşamasına neden oluyor. Bunu rakipler, hakemler de çok iyi görüyorlar. Mesela Halis Özkahya...Kasımpaşa- Fenerbahçe maçında yüzde yüzlük bir penaltıyı vermedi...Fenerbahçe kazandığı için konuşulmadı. 

Aynı Halis Özkahya, Fenerbahçe'nin Yeni Malatya maçında yüzde yüzlük bir penaltısını vermedi...Yine çok konuşalamadı. Konuşulmayınca tepki olmayınca MHK cesaret aldı. Fenerbahçe'nin en kritik maçına bir kez daha verdi. Halis Özkahya bu kez 0-0'ken ve 0-2'yken skor 2 penaltı vermedi. Yine konuşulmadı. 

Gelecek yıl Halis Özkahya Fenerbahçe'nin yine çok önemli maçlarına verilecek ve yine bu penaltıları vermeyecek. Çünkü yanına kar kalacak. Fetret devrindeki Fenerbahçe camiası kendi haklarını korumaktan aciz, hakemlere korku salmaktan uzak durumda. Hakemlerin bu ligde düşen takımlar da dahil olmak üzere aleyhine en kolay düdük çaldıkları takım Fenerbahçe... Yaratılan algılara göre TFF, Fenerbahçeliymiş! Ama ligde 17 penaltı verilen takım Galatasaray, TFF'yi istediği gibi yöneten maçlarını erteleten kulüp Beşiktaş. Fenerbahçe hiç yok...

Ama Fenerbahçeliler fetret devrinde oldukları için bunlarla mücadele edemiyorlar. Hatta "ya hakem 2 penaltıyı vermedi Sivas maçında" diyenleri linç ediyorlar. "Biz ne oynadık ki" 17 haftadır kaybetmeyen Sivasspor'a karşı yorgun ve yaşlı Fenerbahçe tabi ki çok zorlanacaktı. Hakemin gördüğünü çalması bu başa baş geçen maçta Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirecekti. Bugün çok farklı şeyler konuşacaktık. 2 çalınmayan düdük senin yönetimini ve teknik direktörünü başarısız hale getiriyor.  Yani senin kulübünün başarı ya da başarısızlıklarına pembe gömlekli bir hakemin çalmadığı düdükler neden oluyor.İşin kötüsü bunu en iyi Halis Özkahya biliyor. O çalmadığı düdükler sonrası kendisinden hesap sorulmayacağından emin. Yine maç alacağını, yine Fenerbahçe'nin en kritik maçlarına verileceğini biliyor. Bu cesaretini arttırıyor. Herkes diyor ki bunu yönetim halledecek. Hayır bunu Fenerbahçe camiası çözecek. Fetret devrini bitirecek. Birleşecek ve korku salacak. Bu korkuyu salamadığı müddetçe daha .çok şampiyonluklar kaybedecek. Halis Özkahyalar bitmez. Fenerbahçe yok olma sürecine sokuluyor. 

Başkan Ali Koç'a çok büyük görev düşüyor. Camiayı tamamıyla kucaklayacak güçlü bir yönetim kurmalı. Tartışmalı isimleri uzaklaştırmalı. TFF üzerinde etkili isimleri kadrosuna katmalı. Antrenör ekibi güçlendirilmiş Emre ile devam etmeli ve ne yapıp ne edip çok klas bir golcü ve bir önemli stoper ile çok transfer yapmadan gelecek yıla girmeli. Birleşmiş bir Fenerbahçe'den daha güçlü hiç bir şey yok bu ülkede...