Trabzonspor maçı sonrası yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurul toplantısı alan Fenerbahçe, Süper Lig'den çekilmek de dahil olmak üzere alınacak kararları görüşecek. Peki Fenerbahçe, Süper Lig'den çekilirse ne olacak?
Fenerbahçe, Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maç sonrası yaşananların ardından ligden çekilmek de dahil alınacak aksiyonların değerlendirileceği olağanüstü genel kurul kararı aldı.

TFF ve Süper Lig'in 4 büyüklerinden 1 Mayıs mesajı TFF ve Süper Lig'in 4 büyüklerinden 1 Mayıs mesajı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız." ifadelerini kullanmıştı. Başkan Koç'un çağrısının ardından Fenerbahçe, 2 Nisan'da yapılacak Olağanüstü Kongre için ilk adımını attı. Peki olağanüstü genel kuruldan Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi kararı çıkarsa ne olacak?

Fenerbahce Saldiri 1

FENERBAHÇE TAZMİNATI ÖDEMEK ZORUNDA

Fotomaç'ın derlediği haberde şu detaylara yer verildi;

Fenerbahçe, madde 24'e göre, 1 müsabakaya çıkmazsa hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezasına çarptırılacak.

Ayrıca Sarı-Lacivertli kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorunda kalacak.

İkinci kez maça çıkılmaması halinde ise Trendyol 1. Lig'e düşürülecek. Fenerbahçe ile müsabakaya çıkacak takımlar hükmen galip sayılacak.

Olayli Macta Sahaya Ilk Giren Maskeli Ta 28254

TARAFTARDAN TAM DESTEK

Fenerbahçe'nin bir alt ligde mücadele etmesi durumunda, Süper Lig'in marka değerinde büyük bir prestij kaybı yaşanacak.

Yayıncı kuruluş beIN Sports'un 3 yıllık 655 milyon dolarlık anlaşmasını yeniden gözden geçirmesi konusu gündeme gelecek.

Rekabetin azalmasıyla gelirlerde önemli ölçüde düşüş yaşanabilir. Bu durum ekonomik olarak diğer kulüpleri de etkileyebilir. Bu kararla ilgili olarak sarı-lacivertli taraftarlar da sosyal medyada büyük bir destek veriyor.

Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir. Bir sezon boyunca müsabaka saatine uygun şekilde sahaya gelmeyen, müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takımlar hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir. Ayrıca, mevcut puanlardan galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Bu durumda ilgili kulüp, hakemlerin ve diğer masrafların yanı sıra karşı takımın zararlarını da karşılamak üzere TFF tarafından belirlenen tazminatı ödemek zorundadır.

Bir sezon boyunca ikinci kez müsabakaya gelmeyen, sahaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takımlar hakkında da hükmen mağlubiyet kararı verilir. Bu takımlar ligden çıkarılır ve bir alt lige düşürülürler. Ayrıca, bu takımla müsabakası olan diğer takımlar, müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılır.