Dünya Kupası’nda Hırvatistan’a yenilerek kupaya çeyrek finalde veda eden Brezilya’da, tecrübeli teknik adam Tite ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışı sürüyor.

EFSANELER ONU İŞARET ETTİ

Brezilya basınına açıklamalarda bulunan sambacıların efsanevi ismi Rivaldo, Brezilya Milli Takımı’nın teknik patronluğu için Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un ismini öne sürmüştü.

Fenerbahçe ile sözleşmesi Haziran 2023’te sona erecek olan Jesus’un sözleşmesini uzatıp uzatmayacağı konuşulurken, Premier Lig ekiplerinden Arsenal’in unutulmaz oyuncularından olan Brezilyalı eski yıldız Gilberto Silva, konuyla ilgili Spor Arena’ya özel açıklamalarda bulundu.

'BREZİLYA TARİHİNDE İLK OLACAK'

2002 Dünya Kupası’nda Brezilya Milli Takımıyla şampiyonluk sevinci yaşayan sambacıların efsane isimlerinden Gilberto Silva, Jorge Jesus’un Brezilya Milli Takımı’nın yeni antrenörü olacağı yönünde çıkan iddialarla ilgili, “Zor bir soru. Çünkü eğer yabancı bir teknik direktör Brezilya Milli Takımı’nın başına gelirse bu tarihte ilk olacak” diye konuştu.

Jorge Jesus’un haricinde Brezilya Milli Takımı antrenörlüğü için Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti’nin de isminin geçtiğini söyleyen Gilberto Silva, “Evet, Jorge Jesus’la ilgili bir söylenti var. 1 ay önce Jorge Jesus’la alakalı bazı haberler çıktı. Ayrıca Carlo Ancelotti ile ilgili de bir söylenti var. Bekleyip görelim. Şu anda bilemiyoruz, belki de Brezilyalı bir teknik direktör milli takımın başına gelir” dedi. 

'İYİ BİR İŞ ÇIKARACAĞINA İNANIYORUM'

Jorge Jesus’un iyi bir antrenör olduğunu söyleyen ve yeterli tecrübeye sahip olduğuna dikkat çeken Brezilyalı eski yıldız, şöyle devam etti:

“Jorge Jesus, iyi bir antrenör. Bunda şüphe yok. Yeterli tecrübeye sahip. Daha önce kendisinin ne kadar iyi bir teknik direktör olduğunu gösterdi. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde takımlar çalıştırdı ve iyi sonuçlar çıkardı. Gelirse gerçekten iyi bir iş çıkaracağına inanıyorum çünkü ülkeyi tanıyor. Burada iyi bağlantıları var. Brezilya’da Flamengo’yu çalıştırmıştı. Şu anda Fenerbahçe gibi önemli bir takımın başında. Kendisinin ne kadar yetenekli bir teknik adam olduğunu ortaya koyuyor.” (SporArena)