Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında şu ana dek 2 bin 360’ı çocuk ve 1292’si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldüğünü, 16 bin 297 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail basını ise 308’i asker 1400 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktardı.

Yük kamyonu yayaları ezdi: 16 ölü 27 yaralı! Yük kamyonu yayaları ezdi: 16 ölü 27 yaralı!

GUTERRES ‘FİLİSTİN İŞGAL ALTINDA’ DEDİ İSRAİL TEPKİ GÖSTERDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin oturumunda konuştu.

“Gazze’de açık bir şekilde şahit olduğumuz uluslararası insani hukuk ihlallerinden derin endişe duyuyorum. Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor. Topraklarının adım adım yerleşim yerleri tarafından ele geçirilmesine ve şiddete şahit oluyor. Ekonomileri yıkılmış, insanlar yerlerinden edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Siyasi çözüme olan inançları yok olmaya başladı.” diyen Guterres’e İsrail’in BM Büyükelçisi Gilad Erdan ise tepki gösterdi. Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşım yapan İsrail’in BM Büyükelçisi Erdan, “Guterres’i derhal istifaya çağırıyorum” dedi.