Uzlaşma anlaşmasının bir parçası olarak Fox, New York merkezli personeli için tacizle mücadele eğitimini zorunlu kılmayı ve görevi kötüye kullanma iddiasında bulunan kişilerin bağlayıcı tahkime girmesini gerektiren bir politikayı geçici olarak kaldırmayı da kabul etti.

2016’DA PATLAK VERDİ

Ceza, komisyonun popüler haber ve düşünce kuruluşlarında "yaygın suistimal" olarak adlandırdığı birkaç raporun ardından 2017'de başlayan bir soruşturmadan kaynaklanıyor.

Kanaldaki sorunların ilk göstergesi, 2016'da eski sunucu GretchenCarlson'ın şimdi vefat eden ağ şefi Roger Ailes'i istenmeyen ilerlemeler kaydettiği ve onu reddedince kariyerini olumsuz etkilediği suçlamasıyla geldi. Hem Ailes hem de Fox’un eskiçalışanı Bill O'Reilly, görevi kötüye kullanma iddiaları nedeniyle işlerini kaybetti.

‘’CAYDIRICI OLACAĞINI UMUYORUZ’’

1 milyon dolarlık para cezası, her biri maksimum 250 bin dolar ceza gerektiren dört ayrı “kasıtlı ve ahlaksız” ihlali gruplandırıyor. İnsan hakları yetkilileri, büyük cezanın herhangi bir işyerinde kötü davranışları caydıracağını umduklarını söyledi.Şehir İnsan Hakları Komisyonu Başkanı CarmelinMalalis, “İnsanlar yasayı çiğnemeye ve insanları ayrımcılığa veya taciz etmeye cesaret ederse, ödemek zorunda kalacakları sert cezalar olacak” dedi.

FOX: İŞBİRLİĞİ YAPTIK

Fox’tan yapılan açıklamada, "Bu eski meselede dostane bir çözüme ulaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Fox News Media zaten yönetim kurulu genelinde tam uyum içinde, ancak her türlü ayrımcılık ve tacize karşı kapsamlı önleyici tedbirler uygulamaya devam etmek için New York İnsan Hakları Komisyonu ile işbirliği yaptı" denildi. 

Komisyon, ilişki tekliflerini reddeden kadınlara, daha az yayında çıkmaları ve kötü işatamalarıyla misilleme yapıldığını söyledi.

(AP)