Fransız takımından savunma ikilisi Raphael Varane ve Ibrahima Konate ile Barcelona’nın yıldız ismi Ousmane Dembele’nin gizemli hastalığa yakalandıkları için geçtiğimiz cuma yapılan antrenmana katılamadıkları bildirildi.  

Bu, Adrien Rabiot ve Dayot Upamecano'nun Fas'a karşı yarı final galibiyetini hastalık nedeniyle kaçırmalarının ardından geldi. 

STADYUMLARDAKİ KLİMALAR FOS ÇIKTI

Geçtiğimiz turnuvanın şampiyonu olan Fransa, oyuncuların ateş, mide sorunları ve baş ağrısı gibi bir dizi semptomdan muzdarip olduğunu bildirdi. Brezilya'dan oyuncular turnuvanın başlarında benzer şikayetler bildirmişti ve Deschamps daha önce çeşitli stadyumlardaki klimaların bir virüsün gelişmesi için ideal bir ortam sağladığını iddia etmişti.

Deschamps düzenlediği basın toplantısında, "Mümkün olduğu kadar çok önlem almaya, gerektiği kadar uyum sağlamaya ve devam etmeye çalışıyoruz. Tabii ki böyle bir şey olmasaydı daha iyi olurdu ama biz sağlık personelimizle mümkün olduğunca iyi idare ediyoruz” dedi. 

SAKATLIKLARLA BOĞUŞUYOR

Yıllardır Fransa milli takımının başında bulunan Deschamps, “Sakin ve odaklanmış durumdayız. Bugün biraz daha bilgi alacağım ve bunu bu gece ve belki yarın düşüneceğim ve tabii ki bu önemli maça hazır olmak istiyoruz" dedi. 

Bununla birlikte, son raporlar Fransa için olumluydu ve tüm kadro finalden önce Cumartesi öğleden sonra antrenman yapacak kadar iyi durumdaydı. Paul Pogba, N'Golo Kante, Karim Benzema ve Christopher Nkunku gibi isimler Katar'daki turnuva başlamadan önce turnuvadan önce sakatlıklarla boğuşan Fransa’dan forma giyemeyen önemli isimlerdi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER