Süper Lig 15. haftanın açılış karşılaşmasında evinde Adana Demirspor'u konuk eden Galatasaray 3-1 kazandı ve Kopenhag maçı öncesi ligde haftayı kayıpsız kapattı.

Türk Telekom eSüper Kupa’nın sahibi Fenerbahçe oldu Türk Telekom eSüper Kupa’nın sahibi Fenerbahçe oldu

Şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe'nin, deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacağı haftada Adana Demirspor'u konuk eden Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun yıldızlaştığı maçı kazandı.

1 gol-1 asistle geceye damga vuran Kerem Aktürkoğlu, Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik Kopenhag maçı öncesi takımını sırtladı. Teknik direktör Patrick Kluivert ile yollarını ayırdıktan sonraki ilk maçta Galatasaray'a konuk olan Adana ekibi, 45+4'te Niang ile bulduğu penaltı golüne rağmen, beraberlik fırsatlarını değerlendiremedi ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Sonradan oyuna giren Cedric Bakambu ile penaltı kazanan Galatasaray'da, Mauro Icardi 90+5'te attığı golle maçın skorunu 3-1 olarak belirleyen isim oldu ve Kerem gibi mücadeleyi 1 gol, 1 asistle tamamladı.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 40 yaptı ve maç fazlasıyla Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturarak, cumartesi akşamı oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ve Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag maçı öncesinde moral depoladı. Sarı kırmızılılar, ligde bir sonraki mücadelesini Sivasspor deplasmanında yapacak. Adana Demirspor ise, sahasında İstanbulspor ile karşılaşacak.