İstanbul Galatasaray Lisesi'nin İstiklâl Caddesi'ne bakan kapısının iki yanında yer alan ağzı açık ikiz yılan heykellerinden sağdaki 8 Mart'tan beri kayıp.

Bianet'ten Tuğçe Yılmaz'ın haberine göre, kendisine gelen bilgilendirme fotoğrafı üzerine olayın nasıl gerçekleştiğine ve detaylarına vakıf olmaya çalışan Sanat Tarihi Derneği (STD) Başkanı Şerif Yaşar, heykelin "çalındığı" görüşünde.

HEYKELİN OLDUĞU NOKTAYI GÖREN HERHANGİ BİR KAMERA YOK

Yaşar'ın okul güvenlikleri, görgü tanıkları ve okul yönetiminden edindiği bilgiye göre, heykelin olduğu noktada orada ne olduğunu tespit edebilecek herhangi bir kamera yok.

'BARİYERLERİ KOYARKEN KIRMIŞLAR'

STD Başkanı Şerif Yaşar, heykelin kaybolma sürecini bianet'e anlattı:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden itibaren kayıp heykel, fakat durum şöyle: Görgü tanıklarının anlatımına göre emniyetin anlaşmalı olduğu şirket çalışanları, bariyerleri koyarken heykele çarpıyorlar ve heykel yere düşüyor. Çok sert bir mermer bu, normalde tuz-buz olmaz. Yani bir anda yok olmaz.

"Konuya ilişkin Galatarasay Lisesi'nin yönetimiyle konuştum ve heykelin akıbetini sordum. Bana durumu emniyete bildirdiklerini söylediler. Olayla ilgileniyorlar; fakat ne yazık ki onlar da heykelin çalındığını düşünüyorlar. Hatta çalınmış olma ihtimaline karşı yönetimden bir kişinin gönüllü olarak bölgedeki antikacıları tek tek aradığını söylediler.

GALATASARAY LİSESİ: BİLGİMİZ YOK

"150 yıllık bir heykel bu. 1895 tarihli bir fotoğrafta ikizi de görülüyor. Nasıl olur da kameraların olmadığı noktada yer alır, insanın aklı almıyor. Soldaki ikizi hâlâ duruyor; ama sağdaki heykel kayıp. Heykelin bulunması için emniyete ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazı gönderdik. STD olarak sürecin takipçisiyiz.

Konuya dair bilgi edinmek için aradığımız Galatasaray Lisesi'nden "Bilgimiz yok" yanıtını aldık.