Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan arama motoru Google'ın e-posta hizmeti olan Gmail'e, gönderen hesabın onaylandığını belirten mavi tik özelliği geliyor. Bugün duyurulan yenilik, dolandırıcılara karşı güvenlik önlemlerini arttırmayı amaçlıyor. Google’ın bu yeni özelliği, güvenlik önlemlerini arttırarak mail dolandırıcılarına karşı daha fazla koruma sağladığının bir işareti olarak görülebilir.

SPAM E-POSTALARI BİTİREBİLİR

Google tarafından yapılan açıklamaya göre, Gmail artık Twitter gibi platformlarda olduğu gibi bir mavi tik özelliği sunacak. Ekran görüntülerinde, mavi tikin e-posta gönderenlerin hemen yanında görüneceği ve üzerine geldiğinizde gönderenin "doğrulandığı" belirtileceği görülüyor. Bu sayede spam e-postalarında engellenmesine yardımcı olacağı ön görülüyor.

gmail-google

Doğrulanmış onay işareti, Gmail'in mevcut mesaj tanımlama için marka göstergeleri özelliğini temel alıyor. Bu özellik, şirketlerin e-posta avatarı olarak kullandıkları marka logosunun gerçekten kendilerine ait olduğunu bildirmesini gerektiriyor. Bu özelliği halihazırda benimsemiş olan şirketlerin otomatik olarak onay işaretini alacağı belirtiliyor.