Mahalle kahvesi, yüzyıllar boyunca devam eden bir Osmanlı geleneği olan Türkiye genelinde günlük yaşamın odak noktasıdır. 

Çorum'daki Kırmızı Şimşekler çayevinde, girişimci sahiplerin bir ayağı geçmişte, diğer ayağı ise gelecekte. Çayevi, bitcoin ile ödeme kabul ediyor.

‘’PARA BİRİMİ DÜŞÜŞE GEÇECEK’’

Ortak olan 38 yaşındaki Hüseyin Nalcı ve 28 yaşındaki Kerem Kutay Yıldırım, "Çorum'da tanıdığımız herkes kripto para birimine yatırım yapmaya başlıyor. Yaklaşık beş yıl içinde normal para biriminin düşüşe geçeceğini, yerini dijital olanların alacağını düşünüyoruz. Bu yüzden şimdi iyi bir konumda olmak istedik” dedi.

Ayrıca "Yaşlı müşteriler bunun biraz saçma olduğunu düşünüyor. Bizimle dalga geçtiler. Ama şimdi yandaki dürüm dükkanı bizden onlara öğretmemizi istiyor" diye de ekliyorlar...

DEĞERİNİN YARISINI KAYBETTİ

Türk Lirası, geçen ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı işten çıkarma kararının ardından önemli ölçüde düştü. 

Merkez Bankası, şu anda iki yıldan daha kısa bir süre içinde dördüncü kez el değiştirdi ve lira 2018'de yaşanan döviz krizinden bu yana değerinin yarısını kaybetti.