CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, ABD’li bir iş insanınınTunceli’de dağ keçisi avlama izin belgesinin iptal edildiğini açıkladı.

VALİ İLE GÖRÜŞTÜ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şaroğlu, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ile görüşerek izin belgesinin iptal edildiğini ve avlanmanın yapılmayacağını açıkladı.

CHP Tunceli Mv. Polat Şaroğlu

Şaroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Son günlerde basında yer alan, Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ABD’li bir iş insanına 1 adet dağ keçisi vurma izni verildiği yönündeki haberler üzerine Tunceli Valisi Sayın Mehmet Ali Özkan ile yaptığım görüşme neticesinde söz konusu izin belgesinin iptal edildiği ve avlanmanın yapılmayacağı bilgisini kamuoyunun dikkatine sunarım."

NE OLMUŞTU?

ABD’li iş insanı Bradley Garrett Van Hoose isimli armatöre, Tunceli'de nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için korumaya alınan ve avlanması yasak olan dağ keçilerinden birini vurması için izin verildi.

DAHA ÖNCE DE İHALE AÇILMIŞTI

Geçtiğimiz temmuz ayında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Dersim’de dağ keçilerinin avlanabilmesi için ihale açmıştı. Kamuoyundan yükselen tepkiler sonrası Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü geri adım atmış, 17 dağ keçisinin avlanması ile ilgili yapılacak olan ihalenin iptal ettiğini duyurmuştu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bu kez başka bir tepki çeken karara imza atmıştı.