Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı İshak Sağlam'a ziyarette bulundu. 

Davutoğlu ve Sağlam, parti genel merkezindeki ziyaret sonrası ortak basın açıklaması yaptı.

Gelecek lideri Ahmet Davutoğlu burada yaptığı konuşmada cezaevinde çıplak arama iddialarına değindi.

Davutoğlu şunları söyledi; 

*Eğer bu iddialar doğru bir zemine dayanmıyorsa kapsamlı bir araştırma yapılıp kamuoyuna paylaşılsın. Doğru bir zemine dayanıyorsa bu iddiaların kesinlikle kamu vicdanı açısından devletin, kamu düzeninin itibarını ciddi bir şekilde sarstığını görüyoruz.

“TUTUKLU YARGILANMAYA PARTİ OLARAK ESASTAN KARŞIYIZ”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararı değerlendiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

*Bazı hukuk ilkelerinin belli isimler üzerinden tartışıldığında o hukuk ilkelerinden sapmalar yaşandığını acı bir şekilde tecrübe ederek gördüğümüz kaanatindeyim. Dolayısıyla ilkesel olarak bir şeyin kabul edilmesi lazım. Selahattin Demirtaş olur, başka isimler olur, kim olursa olsun, bir suçlamayla muhatap olmuş kişi hukuki anlamda, yargılanırken istisnai bir durum olmadığı sürece tutuklu bir şekilde yargılanmaması gerektiği kanaatindeyim. Tutuklu yargılanmaya parti olarak esastan karşıyız. Tutuklu yargılanma, yargılanma neticesinde tahliye, beraat söz konusu olsa dahi hiç tazmin edilmesi mümkün olmayan insan hakları ihlalleri doğurur. Dolayısıyla bütün bu konularda önce temel hukuk ilkelerine mütabık kalmamız lazım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin dayandığı temel insan hakları ilkeleri de Türkiye’nin de saygı duyduğu ilkelerdir. Eğer iç hukukla ilgili tamamlanmamışlık söz konusuysa o zaman yetkililere düşen görev iç hukuk sürecini bir an önce tamamlamaktır.