AK Parti'nin Trabzon İl Kongresi öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı... Daha önce AK Parti İl Başkanlığı adaylığının engellendiğini ileri süren ve ocak ayında basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyen Metin Kaya, gözaltına alındı.


© 61saat.com / Metin Kaya

ADAYLIKTAN VAZGEÇMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İl Başkanlığına Sezgin Mumcu’nun aday gösterilmesine rağmen adaylıktan vazgeçmeyeceğini belirten Kaya, ocak ayındaki 'engelleme' iddiasının ardından valilik ve emniyete suçlamalarda bulunmuştu.


© 61saat.com / Metin Kaya basın açıklaması

AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Kongre öncesinde açıklama yapan Metin Kaya, “Yapılan tüm engellemelere rağmen davamdan asla vazgeçmedim ve geçmeyeceğim. Ben Metin Kaya olarak halkımıza hizmet için, sessizlerin sesi, kimsesizlerin nefesi, siyaset yapmak isteyenlerin hevesi olmak niyetiyle yola çıktım. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefleri doğrultusunda, AK Parti Trabzon İl Başkanlığına Adayım” diye konuşmuştu.

EMNİYET GÖZALTINI DOĞRULADI

61saat.com'un haberine göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaya’nın gözaltına alındığını doğrulayarak ‘Adı geçen şahıs ile ilgili tehdit, hakaret, basit yaralama ve mala zarar verme  suçları iddiasıyla aranması vardı. Bu nedenle gözaltına alınmıştır’ ifadelerine yer verildi.

ÖZEL ARAÇLARLA KARŞILAMIŞTI

Aynı zamanda Trabzon Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı da olan Metin Kaya, hafta sonu kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı il başkanlığı seçimi için hazırlattığı 6 özel araç ile karşılamıştı.