İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfür etmesinin yankıları sürerken yeni bir skandal da Ordu’nun Gürgentepe ilçe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’den geldi. Şahin'in belediye işçisi Sevinç Karaca'ya hakaret ederek kovduğu öğrenildi.

Başkan Şahin'in, aynı zamanda şehit yakını olan Sevinç Karaca'ya belediye iş sendikasından istifa etmediği gerekçesiyle ağır ifadeler kullanarak işten çıkarttı öğrenildi. Öte yandan video görüntülerinin de ortaya çıkmasıyla Şahin, kamuoyunun tepkisini çekti.

İLK VUKUATI DEĞİL

Bu olayın, aynı zamanda 35 yıllık imam olduğu da öğrenilen Şahin'in ilk vukuatı olmadığı öğrenildi. Şahin'in daha önce Gürgentepe Devlet Hastanesi'nde görevli İlhan Yalçınkaya’ya ağır hakaretlerde bulunduğu ortaya çıktı.

YORUMLARA SİNİRLENDİ SOLUĞU HASTANEDE ALDI

İddiaya göre, Şahin geçtiğimiz yıl Ordu'da çıktığı bir televizyon programında sosyal medyada hakkında yapılan yorumlara sinirlenerek yayından çıktı. Şekeri çıktığı ve ateşinin yükseldiği gerekçesiyle Gürgentepe Devlet Hastanesi'ne giden Şahin, burada hastane görevlisi İlhan Yalçınkaya’ya, “it, köpek, dallama, adi şerefsiz, gavat" gibi hakaretlerde bulunarak "Bu hayvanın buradan gönderilmesini istiyorum" sözlerini sarf etti. 

Savcılığa taşınan olay sonrası verdiği ifadelerde suçunu inkar etse de tanık ve video kayıtlarında suçu sabit görüldü ve para cezasına çarptırıldı. Para cezası bin 300 liraya indirildikten sonra sabıkası olmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

ŞEKER VE TANSİYON HASTASI RAPORU ALDI

Şahin'in bir diğer vukuatı ise Ordu'da yerel gazete sahibi Osman Şahin’le oldu. Gazeteci Şahin'e yaptığı bir haber yüzünden küfür ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle mahkemelik olan Başkan Şahin'in ceza almamak için şeker ve tansiyon hastası olduğuna dair rapor aldığı öne sürüldü.

'RAPOR CEZA ALMASINI ENGELLEMEDİ'

Konu ile ilgili Polemik Haber'in sorularını yanıtlayan Osman Şahin, "Bana ettiği küfürden dolayı  ceza aldı. O da ertelendi. Raporun ceza almasına yasal olarak bir faydası olmadı. Ben de bunun sonucunda 50 bin liralık tazminat davası açtım. Mahkeme ise bana 5 bin lira verdi" diye konuştu.