İYİ Parti Genel Merkezi'ne yaptığı ziyarette konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici

"Türkiye dış politika başta olmak üzere büyük zaferlere imza attı ama maalesef, anayasa konusunda çok da başarılı olduğumuz söylenemez" dedi.

YENİ ANAYASA İÇİN DESTEK İSTEDİ

"Başaramaz mıyız? Elbette başarabiliriz" sözleriyle, AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya attığı yeni anayasa çıkışına değinen ve "Önyargısız yaklaşılmalı" uyarısı yapan Destici "Biz diyoruz ki gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyalım ve bunu başaralım. Biz hepimiz gayret göstermeliyiz" dedi.

AKŞENER DAHA ÖNCEKİ ANAYASALARI HATIRLATTI

Destici'nin ziyaretini "Bizim açımızdan istifade ettiğimiz bir ziyaret oldu. Görüş alışverişinde bulunduk." sözleriyle anlatan İYİ Parti lideri Akşener ise şunları söyledi:

"Gerçekten ben şahsen istifade ettim. Şimdi biz de İYİ Parti olarak hatta İYİ Parti kurulmazdan evvel, ben şahsen 2010 anayasa değişikliğinde 'hayır' demiş ve onun için cidden iyi çalışmış kendine göre bir insanım."

"2017 anayasa değişikliğine dair referandumda da gene o zaman partimiz yoktu, şahsen çalışmaya gayret etmiş bir insanım. Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri için Sayın Destici ile aynı sayfadayız. Partilerimiz de o konuda aynı safta.
Dolayısıyla öyle baktığınız zaman anayasaların ortak bir noktası var. Darbeler döneminde yapılanlar da dahil olmak üzere bu dört maddeyle alakalı hiç kimse oraya elini uzatmamış"

PARLAMENTER SİSTEM VURGUSU

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren ve parlamenter sistem vurgusu yapan Akşener "Gerçekten de demokrasinin, hukukun adaletin tesis edildiği, şeffaflığın liyakat sisteminin hesap verilebilirliğin tesis edildiği bir sistemi 
öneriyoruz. Ve bunun peşinde de epeydir çalışıyoruz" dedi.

"BİR TEK KURŞUN SIKMADIKLARI KALDI"

BBP'nin durduğu noktayı önemsediğini belirten Akşener, daha önce ortaya attığı 'Memleket Masası' fikrini ortaya attı ve şunları kaydetti;

"Büyük Birlik Partisi'ni özellikle saymıştım. Mesela ilginç bir şekilde sayın Erdoğan'ın arkadaşlarından değil ama küçük ve minik ortak tarafından neredeyse oklandım. Yani bir kurşun sıkmadılar. O vaziyete geldi...
 Şimdi bunu niçin söylüyorum? Sayın Destici'nin bu ziyaretleri belki Türkiye'nin bu diş sıkarak birbiriyle konuşan gruplarının dişlerini açmasına sebep olur"