Altaylı'nın tepki çeken sözlerinin ardından açıklama yapan Mülteci Hakları Derneği, gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

ALTAYLI: TÜRKİYE'NİN SAHİBİ ONLAR

Sunduğu 'Teke Tek' programında Suriyeli mülteciler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Altaylı, ''Türkiye'nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yakında bizi atacaklar buradan, öyle bir hal var'' diye konuştu.

Türkiye'de 4 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci bulunuyor

''TÜRKİYE'Yİ ESİR ALMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYORLAR''

Suriyeli vatandaşların  'son derece özgür ve hiçbir özgürlükleri olmadığını' iddia eden Altaylı, ''Hesap verme durumları yok, yasaklar onları bağlamıyor bizi bağlıyor. Açık söylemek gerekirse Türkiye'yi biz Suriye'ye savaşsız kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye'yi esir almış gibi görünüyorlar. Sokağa baktığımız zaman ortaya çıkan tablo bu'' şeklinde yorumladı.

''ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK GİRİP ÇIKABİLİYORLAR''

Altaylı sözlerini şöyle sürdürdü:

''* Sağlık hizmetleri onlara bedava, Türk vatandaşlarına değil. Sokaklar Türk vatandaşlarına yasak şu an onlara değil. 

* Ellerini kollarını sallayarak girip çıkabiliyorlar, kimse onlara bir şey sormuyor. Ne yazık ki durum bu.''

TEPKİLERE NEDEN OLDU

* Altaylı'nın bu ifadeleri sosyal medyada 'ayrımcı, ayrılıkçı' oalrak nitelendirilerek tepkilere neden olurken, Mülteci Hakları Derneği söz konusu olayla ilgili harekete geçti. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

* Dernek, Altaylı'nın halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, mültecileri açıkça hedef gösteren ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.