Ardahan Dernekler Federasyonu  (ARDA-FED) Genel Başkanı  , 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında YKS yerleştirme sonuçlarına göre,  Ardahan Üniversitesi'nin 635 kontenjan için sadece 204 öğrencinin yerleşmesi ile yüzde 32.13 doluluk oranı ile Türkiye üniversiteleri arasında sonuncu olmasının sebebinin rektör ve yöneticilerin beceriksizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Çerkez, Ardahan üniversitesine 204 öğrencinin tercih etmesi ve öğrenci kayıt noktasında Türkiye sonuncusu olması  Ardahan'ın itibarını yerle bir ettiğini, şehrin ekonomisine zarar verdiğini belirterek bu durumun Ardahan'ı kötü etkilediğini söyledi.

'GEREKİRSE HESAP VERİLMELİ HATTA İSTİFA EDİLMELİDİR'

Çerkez, 'Üniversite bir  ilin bacasız fabrikasıdır' diyerek Üniversitelilerin bulunduğu kent ve bölge için; insan kaynakları, bilgi, eğitim, iş ve sosyal hizmetler konusunda önemli kurumlar olduğunu belirtti ve açıklamasına şöyle devam etti:

"Ardahanlı bunca üst düzey Prof. Doç Dr. öğretim görevlisi Ardahan'ı gönüllü olarak gitmek isterken, Devlet ve kamu üniversitelerinin büyük bir kısmında akademik personel yetersizliğinin giderilmesi için kılını kıpırdatmayan, Ardahan Üniversitesinde YÖK' ten personel istemeyen ve mevcut akademik kadroyu da oradan kaçıran  Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber; 
Üniversite Yönetim Kurulu Başkanı
Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar ile Teknokent Koordinatörü
Kurumsal Yazılı Koordinatörü
Anadolu Üniversite Açık Öğretim Fakültesi Ardahan İl Koordinatörü
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ardahan İl Koordinatörü
Ardahan İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü vekili, 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı gibi  10 görevi birden  yönetmeye kalkınca Üniversiteye öğrenci kazandırmaya zaman bulamadığı için 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Ardahan Üniversitesine 204 öğrence ancak kayıt yaptırabildi." dedi ve ekledi: 

"Verilen zararların telafisinin mümkün olmadığı aşikardır. Bu nedenle Ardahan  Üniversite yönetimi Ardahan halkına bunun hesabını verip Ardahan Üniversitesinin daha da geri gitmemesi, içinin boşaltılmaması ve Ardahan ilimizin maddi ve manevi zarar görmemesi için Yönetim kamuoyunu bilgilendirmeli ve gerekirse  İstifa edilmelidir."