Samsun İlkadım ilçesi Kale Mahallesindeki Atatürk Anıtı'na yapılan çirkin saldırıda, olayın ardından çalışma yapan Samsun polisi, Atatürk Anıtı'na saldıran C.R.F ve B.F. isimli iki kuzeni yakaladı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. İfadelerinde alkollü olduklarını belirten zanlılar, olaydan bir gün önce heykelin olduğu parka gidip keşif yaptıklarını anlattı.

SABIKALARI KABARIK

C.R.F.'nin hakaret, tehdit ve kasten yaralama suçlarından 4 dosyası; B.F.'nin ise uyuşturucu kullanmaktan 11, uyuşturucu ticareti yapmaktan 2, kasten yaralamadan 9, taksirle yaralamadan 3, alkollü araç kullanmaktan 2, polise mukavemetten 1, suç uydurmadan 1, tehditten 1, kaybolmuş eşya üzerinde tasarruftan 1 ve narkotik suçlar kapsamında da 3 olmak üzere toplam 34 dosyası olduğu ortaya çıktı.

BİR GÜN ÖNCE KEŞİF YAPMIŞLAR

Yeni Şafak'ın haberine göre C.R.F. ifadesinde anıtı yeğeni olan B.F. ile yıkmak istediğini ancak halatın koptuğunu söyledi. Anıtı yıkamayınca eve döndüklerini ifade eden C.R.F. hiçbir siyasi parti, dernek, cemaat, STK üyeliğinin olmadığını söyledi. C. R. F. olaydan 1 gün önce yeğenleri B.F. ve C.Ç. ile birlikte Anıtpark da bulunan banklarda oturarak yemek yediklerini belirtti.

ALKOLLÜ OLDUKLARINI ÖNE SÜRDÜLER

İfadesinde olay öncesinde alkol aldıklarını söyleyen B.F. ise şunları anlattı: "Gece 01.30 sıralarında evimde alkol alırken C.R.F. geldi. Bir süre sonra C.R.F.'nin ağabeyinin işyerine gittik. 04.30 sıralarında namaza gitmek için işyerinden çıktık. O esnada işyeri önünde bulunan urgan ip ve çelik halatı aldık. Cumhuriyet Meydanına Atatürk Anıtı'nın olduğu trafiğe kapalı iç kısma kadar geldik. Burada ne yapacağını C.R.F'ye sordum. 'Senlik bir şey yok sen burada dur. Bir şeye karışma' dedi. Aracın camlarından dışarı çıktık. C.R.F.'nin araca bağladığı halatların diğer ucunu alarak anıta tırmandık."