Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi koordinesinde hazırlanan, “Sabıka Holding” adı verilen broşür, partinin tüm teşkilatına dağıtılacak. Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın, siyaset, yargı ve bürokrasi ile olan ilişkilerinin anlatıldığı broşürde, adı geçen isimler arasında, İstanbul Barosu’na üye avukat Sinan Görkem Gökçe de yer aldı.

Yazılı açıklamasında “Atatürkçü sosyal demokrat bir ailenin çocuğuyum. Babam, iki dönem SHP ve CHP adına Kırıklareli’de belediye başkanlığı yaptı” diyen Avukat Gökçe, konu ile ilgili açıklamasında, broşürde yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Kulaktan dolma bilgilerle broşürün hazırlandığını savunan Av. Gökçe “Üç başlığın, üçünün de gerçeğe aykırı, yanlış veya tamamen yalan dolu iddialara sahip olması eşine az rastlanan bir durumdur. Şayet Gamze Akkuş İlgezdi, karikatürize edilmiş bu derleme dokümanı hazırlarken, en azından etik olarak yapması gerektiği gibi bilgime başvurup hukuki dayanağı olmayan iddialarda bulunduğu kişinin görüşünü alma sorumluluğunu yerine getirmiş olsaydı, böyle mesnetsiz iddiaları ortaya atmamış, kendisini de müfteri durumuna sokmamış olurdu” dedi.

Av. Gökçe açıklamasının devamında, kendisi ile ilgili iddialara ilişkin şunları kaydetti:

“Borajet’in satın alınmasında aktif rol oynadı” ifadesi külliyen yalandır. Avukatlık büromuz hiçbir şekilde satın alma sürecine dahil olmadı. Büromuz 2010 yılındaki kuruluşundan bugüne kadar yerli, yabancı 800’e yakın müvekkile hizmet vermiş, halen de uluslararası çapta iş yapan küresel şirketlere, Türkiye’nin önde gelen holdinglerine hizmet vermeye devam ediyor.

SBK’NIN YARGI AYAĞINDA DEĞİLİM

 “SBK’nın yargı ayağını kontrol ettiği düşünülüyor” ifadesi asılsız, gerçek dışı büyük bir iftiradır. Derleme dokümanı hazırlayan Gamze Akkuş İlgezdi de bu iddianın doğru olmadığını bildiği için “düşünülüyor” ibaresi koyup, kendisinden başka kimsenin düşünmediği bir iftirayı yumuşatmaya çalışmıştır. Hakkımda hiçbir iddia veya soruşturma bulunmuyor. 

O TARİHTE BİR SORUŞTURMASI YOK

*Üçüncü iddia, 24 Eylül 2020 tarihinde Yargıtay Üyesi Tekman Savaş Nemli ile gayri meşru sebeplerle bir araya geldiğim iddiasıdır. Bu tarihte müvekkil hakkında açılan bir dava, yürüyen bir soruşturma bile bulunmuyor. Aksine o tarih itibariyle müvekkil birçok regüle sektörde iş yapma ehliyetine sahip bir iş adamıydı. Bizim dışımızda da Türkiye’de konusunda uzman birçok avukatlık bürosu, yerli ve yabancı mali müşavirlik, denetim firması ile çalışmakta, Türkiye’nin önde gelen kuruluşları ile ortaklık kurmaktadır. 

HUKUKA UYGUN İŞLEM

*Derleme dokümanda yer alan dördüncü iddia Mehmet Eroğlu’nun kurduğu Panoroma Bilişim A.Ş’nin Verifone tarafından satın alınmasıdır. Verifone ABD merkezli, 40 ülkede 5 bin 300’ün üzerinde çalışanıyla hizmet sunan önemli bir bilişim firmasıdır.  Rekabet Kurumu ve diğer idari makamlar tarafından onaylanan satış sürecine hukuki danışmanlık hizmeti verilmiş, bu kapsamda da şahsıma yediemin sıfatıyla bir miktar hisse tevdi edilmiştir. Tamamen yasal ve hukuka uygun bu işlemlerin hangi gerekçeyle bu derleme dokümana alındığı belli olmadığı gibi, bahsi geçen satış işlemi, SBK Holding ile ilk vekâlet ilişkisi kurulmasından bile yaklaşık 1 yıl öncedir. Bu da bir akıl tutulmasıdır.” 

ÜÇ KİŞİNİN DİLİ DE AYNI

Av. Gökçe, yazılı açıklamasında, hakkında bir süredir sosyal medyada kasıtlı bir karalamanın yürütüldüğünü belirterek “Ancak üzülerek görmekteyim ki, son iki aydır bir anda başlayan ve anladığım kadarıyla kişisel gerekçelerle hakkımda çarpıtılmış, mesnetsiz ve gerçekle bağdaşmayan iftiraları ısrarla sosyal medyada paylaşan 3 kişinin kullandığı dil ile bu derleme dokümanın suç isnat etme ve iftira atma şekli benzerlik göstermektedir. Ne Gamze Akkuş İlgezdi ne de bu kişiler bu mesnetsiz iddialarla ilgili benim bilgime başvurmamıştır, doğruyu benden dinleme, iddialarını çürütme imkânı verme yolunu bilinçli ve organize bir şekilde seçmemişlerdir. Aynı sosyal medya hesapları, bu dokümanı da ismimi geçirerek benzer ‘imalarla’ paylaşmışlardır” dedi.