Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına '2023' vurgusunda bulunan Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek'in, "50 +1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum" ifadelerine sert tepki gösterdi.

Bahçeli, "Sayın Cemil Çiçek yüzde 50+1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini, Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini iddia ediyor. Bu tuhaf ve tahrip gücü yüksek sözlerin benzerini Türkiye'nin istikrarsızlığa gömülmesini, siyasi anlaşmazlıkların içine düşmesini isteyen çevrelerde ileri sürüyor. Sayın Çiçek, sizin kafanıza, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Varsa ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla bilelim, niyetini bilelim" eleştirisinde bulundu.


Cemil Çiçek / Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi

Çiçek'in açıklamalarını kuşku verici bulduğunu da belirten Bahçeli, "6 partinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem arayışları için seri toplantılar düzenlediği bir dönemde tesadüfe bakınız ki sayın Çiçek'in beyanı dikkat çekicidir" diye konuştu.

SAMURAY KILIÇLI CİNAYET

Grup toplantısında geçtiğimiz günlerde İstanbul Ataşehir'de samuray kılıçlı caninin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Başak Cengiz'e de değindi.

Kadına şiddet ve cinayetlerin artığına vurgu yapan Bahçeli, son dönemde cinayete kurban giden kadınları andı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'HELALLEŞME' TEPKİSİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' açıklamalarını da eleştiren Bahçeli, "CHP'nin son 50 yılın şifreleri çözüldüğünde Türkiye'nin yaşadığı yol kazalarının, yıkıcı sarsıntılarının mahiyeti anlaşılmış olacaktır. Darbe dönemlerinden tutun da anarşi dayatmalarına kadar CHP'nin olmadığı, bulunmadığı, Türkiye'nin ayaklarına pranga vurmaya azmetmediği yıl neredeyse yoktur. Kılıçdaroğlu ve yönetimi bu sisli yönetimin mihrakıdır. Bizim CHP'ye oy veren kardeşlerimizle bir sorunumuz yoktur ama bizim şuursuz Kılıçdaroğlu ve şaşkın yönetimi ile sorunumuz sonuna kadar vardır bu sorunumuzun çözüm adresi 2023 yılı Haziran ayında kurulacak sandıktır. Kılıçdaroğlu geçen haftaki konuşmamdan sanırım etkilenmiş, tahmin ediyorum uykuları kaçmış bu suretle günah çıkarmak, geçmişi ile yüzleşmek için devreye girmiş. Biz bunların uykularını kaçırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.