Yeni yıldan  itibaren geçerli olmak üzere  kademeli tüketim uygulamasıyla  elektrik tüketimi 150 kilovatsaat altındaki tarifelere yüzde 50, 150 kilovatsaatin üzerindeki tarifelere ise yüzde 125 zam geldi. Yapılan zamlardan sonra konutlarda kullanılan kilovatsaat (kWh) elektriğin bedeli, Ocak 2018'den bu yana yüzde 370 oranında artmış oldu. Yeni uygulamayla gelen zamlardan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı vatandaşlara ''Enerjini verimli kullan'', ''Aklınla Verimli Yaşa'' mesajını paylaştı. 

KADEMELİ TÜKETİMDE 'VERİMLİ 'KULLAN MESAJI

Yeni zamlarla birlikte kademeli tüketim sistemi devreye alındı. Böylece, her tüketici grubu kendi tükettiği kadar fatura ödeyecek. Aylık tüketimde 150 kWh sınır olarak belirlenirken, meskenlerde 150 kWh'ye ka­dar olan tüketim miktarları için vergi dahil fiyat 1.37 TL/ kWh oldu. 150 kWh'nin üs­tündeki tüketim için de 2.07 TL/ kWh fiyat uygulanacak.  Zamlar sonrası yurttaşlara mesaj gönderen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ''Enerjini verimli kullan'', ''Aklınla Verimli Yaşa'' mesajını paylaştı. 

GEÇEN YIL 'YALITIM' TAVSİYESİ YAPTI

Bakanlık geçen senede  'Yalıtım işi kayıplarını önler, enerjiden tasarruf etmenizi sağlar. Evlerinize ısı yalıtımı yaptırın yaz- kış enerji maliyetlerinizi düşürün' mesajı gönderdiği öğrenildi.