Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Abdulhamit Gül'den devraldı. Törende konuşma yapan Bekir Bozdağ, “Cumhurbaşkanımızın adalet politikalarını hayata geçirmek için büyük bir çabayı ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

Gül'ün açıklamaları şu şekilde:

Çok değerli bir siyasetçimiz, büyüğümüz. En başarılı şekilde görevi ifa edeceğine inancımız tamdır.

Görevden affımıza ilişkin takdirleri ile bizlere süreçte destekleri için sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımız arz ediyorum. Her makam geçici. Aslolan milletimizin kalbinde yer etmek.

Bu aziz milletin ferdi olmak en büyük şeref. Reformlar ortaya koyduk. Tüm bu çalışmalarla da bireyin daha özgür olması, daha demokratik olması, daha güçlü toplum için çalışmalar ortaya koyduk.

En büyük hakem milletimiz ve Allah’ın takdiridir, hükmüdür. Tüm bakanlık çalışanlarına, yargı çalışanlarına, personellerimize teşekkür ediyorum.


© / DHA  / Adalet Bakanlığı devir teslim töreni

Bozdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

Çok kıymetli bakanım, değerli milletvekili arkadaşlarım, bakanlığımızın kıymetli çalışanları ve kıymetli misafirler ben de sözlerimin başında hepinizi selamlıyorum.

Bugün bir nöbet değişimi yapıyoruz. Ben daha önce görevimi Gül Bakanımıza gururla emanet etmiştim, şimdi değerli bakanım emaneti bize devretmektedir.

Öncelikle adalet gibi yüce bir değere hizmet etme, milletimize ve ülkemize hizmet etme fırsatı sunduğu için şükrediyorum. Cumhurbaşkanımıza şahsım, ailem adına hassaten şükranlarımı sunuyorum.

Bu bir bayrak değişimi. İstişare ile, Cumhurbaşkanımızla, kabinemizle, parlamentomuzla, paydaşlarımızla aklımızı aklımıza ilave ederek daha iyisini milletimiz için bularak yolumuza devam edeceğimizin bilinmesini isterim.

Bakanımızın bıraktığı yerden yolumuza devam edeceğiz. Rehberimiz hukuk olacaktır.

Milletimizin adaletten beklentilerini biliyoruz. Azami derecede ve olumlu biçimde cevap için gayret içinde olacağız.

Cumhurbaşkanımızın adalet politikalarını hayata geçirmek için büyük bir çabayı ortaya koyacağız.


© / DHA  / Adalet Bakanlığı devir teslim töreni