Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden Berat Albayrak’tan geri dönüş sinyali geldi.Son hamlesi sızdırılan Albayrak'ın 50 millletvekili ile temasa geçtiği ifade edildi.

Yeniçağ TV’deki 25. Saat programında Kübra Çelebi, Albayrak’ın AK Parti içerisinde 50’ye yakın milletvekili ile temasa geçtiğini söyledi.

Çelebi, sözlerinin devamında, “Bu bir harekete geçme adımı olarak değerlendiriliyor AK Parti içerisinde. Söz konusu milletvekillerinin önümüzdeki dönem için yine aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan isimler olduğunu öğrendim” dedi.

Çelebi’nin aktardığı bu kulis üzerine programın diğer yorumcusu gazeteci yazar Fatih Ergin ise, bir başka dikkat çeken iddiayı gündeme getirdi.

Ergin, son dönemde AK Parti içerisinde gerginliklerin arttığını ve üst düzey isimlerin kamuoyu önünde kavga ettiğine dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Benim edindiğim bilgi ise; Süleyman Soylu’nun görevden alınması için Albayrak’ın sürekli çalışmalar yaptığı yönünde. Albayrak’ın 50’ye yakın milletvekili ile temasa geçtiyse, Soylu’ya karşı milletvekilleri içerisinde de bir etki alanı oluşturmaya çalıştığını söyleyebiliriz.”