Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Melih Bulu'nun atanması İstanbul'da üniversite önünde protesto edilmişti. 

İstanbul'daki protestonun ardından dün eylemcilere yönelik başlatılan operasyon devam etti. İstanbul Valiliği eylem yasağı kararı aldı. Corona virüs salgını yüzünden Ankara'da bulunan Boğaziçili öğrenciler de 
İstanbul'daki arkadaşlarına destek olmak istedi ancak polis engel oldu.

Ankara'daki öğrenciler Bahçelievler 7. Cadde girişindeki Eser Park’ta bulaşacaktı fakat parkın etrafı polis tarafından çevrildi. 

5 çevik kuvvet aracı, 2 gözaltı aracı, bir resmî polis aracı ve 5 sivil polis aracı park edildi. Parka girmek öğrenciler itilerek uzaklaştırıldı. Milli Kütüphane önüne giden öğrencilerin burada beklemesine de izin verilmedi. Polis ile öğrenciler arasında Anayasa ve basın özgürlüğü tartışması yaşandı. Polis amiri öğrencilere, “Siz Türkiye’nin en başarılı öğrencilerisiniz, gidin. Pandemi var” dedi. Daha sonra konuşmasını sertleştiren amir, dağılmazlarsa müdahale edeceğini söyledi. Öğrenciler ise amire “Okulumuzun rektörüne benziyorsun” diye yanıt verdi.

Polis öğrencilere müdahale ederek, 3 öğrenciyi gözaltına aldı. Geri kalan öğrenciler ise Milli Kütüphane’nin çevresindeki kaldırımda çevik kuvvet ekipleriyle takip edilerek, eylem yerinden uzaklaştırıldı. Gözaltına alınan öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı.  (ANKA)