İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye sert sözlerle yüklenen Akşener, Adana’da polisin Furkan Vakfı üyelerine yönelik sert müdahalesine tepki gösterdi.

'BÖYLE BİR REZALET GÖRÜLMEDİ'

Yap-işlet-devret modelini eleştiren Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin yatırımcılara yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Bakan Nebati’nin “Bürokrasiyi alaşağı edeceğiz” sözlerine değinen Akşener, “Türkiye Cumhuriyeti tarihi, böyle bir rezalet görmedi. Türkiye Cumhuriyeti tarihi, böyle bir cıvıklık görmedi. Türkiye Cumhuriyeti tarihi, böyle laubali bir yönetim anlayışına hiç rast gelmedi. Yazıklar olsun! Bu açıklama; ülkemizde bir devlet krizi olduğunun itirafıdır” dedi.

'FETRET DÖNEMİNİN İÇİNDEYİZ'

Türkiye’de kurumların yok edildiğinin altını çizen Akşener, şunları kaydetti: “Bir devlet krizi içinde sürükleniyoruz. Bu nedenle Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden acilen kurtulmak ve devletimizi yeniden inşa etmek durumundayız. İçinde bulunduğumuz dönem bir fetret dönemidir. Bugün tüm vesayetçi bürokrasi sarayın varlıklı odalarında yeniden inşa edilmiş durumdadır. Bu tablo adım adım örülen bu yolda ne isteniyorsa verilen bir kurumsuzlaştırma tarihinin hazin hikâyesidir.” (Milli Gazete)