ABD’nin ticaret bakanlığı bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, toplantıya Ticaret Bakanı Gina Raimondo ve Ulusal Ekonomik Konsey Direktörü Brian Deese ev sahipliği yapacak. Konular, corona virüs Delta varyantının çip tedarikleri üzerindeki etkisini ve çip üreticileri ile tüketiciler arasında nasıl daha iyi koordine edileceğini içerecek.

Kaynaklara göre diğer katılımcılar arasında TSMC, BMW ve Micron yer alacak.

ÜRETİM DURDU

Yarı iletken çip kıtlığı, corona virüs pandemisinin başlarında otomobil talebindeki düşüşün birçok çip üreticisinin üretimi, talebi hızla artan bilgisayar ve tabletlere kaydırmasına neden olduktan sonra, dünya çapındaki en iyi otomobil üreticilerini üretimi kesmeye zorladı.

Toplantı, konuyla ilgili bir dizi zirvenin en sonuncusu ve Biden yönetiminin çip krizini ciddiye aldığını gösteriyor.

Başkan Joe Biden, Nisan ayında büyük şirketlerin yöneticileriyle bir araya gelerek, yarı iletken endüstrisini finanse etmek için iki taraflı desteğe sahip olduğunu söyledi. Mayıs ayında Raimondo, çip sıkıntısı konusunda üç düzine üst düzey endüstri lideriyle görüştüğünü ve ABD'nin pazardaki şeffaflığı artırmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

YASA KONGREDE BEKLİYOR

Intel ve TSMC, ABD merkezli yeni tesislerle çip üretimini artırma planlarını açıklarken, yeni yarı iletken fabrikalarının tam üretime geçmesi yıllar alıyor. Bu arada, çip üreticilerine yeni fabrikaları genişletmeleri veya inşa etmeleri için hibe teklif etme planını finanse edecek yasa, kongre onayını bekliyor.

Reuters