Bu hafta Rusya ve Ukrayna ile görüşmeler yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İki ülkeye (Rusya-Ukrayna) ziyaretin neticesinde ateşkes umudumuz biraz daha artmıştır. Yakınlaşma olduğunu gördüğümüz konularda bir anlaşma zemini olursa iki liderin bir araya gelme olasılığı var" ifadelerini kullandı.

RUSYA'NIN İTİRAZI YOK

Çavuşoğlu, Ukrayna’nın, Türkiye’yi olası bir anlaşmanın güvenlik boyutunun garantörleri arasında teklif ettiğini ve Rusya’nın buna itirazı bulunmadığını söyledi. Çavuşoğlu ayrıca AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saat 16.00'da görüştüğünü de açıkladı.

'TÜRKİYE AKTİF BİR OYUNCU'

Moskova’da gündeme gelen konular ve edinilen izlenimler hakkında Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba’ya bugün bilgi verdiklerini belirten Çavuşoğlu, en kısa zamanda liderler düzeyinde bir buluşmanın zemininin de hazırlanması gerektiğini aktardı.

Kuleba ise Çavuşoğlu'na "Kararlılığınız, cesaretiniz ve şahsen ziyaretiniz, Türkiye'nin aktif bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor. Türkiye'yi garantör olmasını istediğimiz ülkeler arasında görüyoruz" dedi.