Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun imzasıyla tüm partili belediye başkanlarına yazı gönderildi.

Gönderilen yazıda 12 Eylül Pazartesi başlayacak olan yeni eğitim- öğretim yılı öncesinde kırtasiye masraflarının geçen yıla oranla 2-3 kat arttığına ve iktidarın bu soruna karşı önlem almadığına dikkat çekilerek, dar gelirli öğrencilerin eğitim/kırtasiye giderlerine destek olunması istendi.

‘FİYATLAR KATLANDI, İKTİDAR ÖNLEM ALMADI’

Okul hazırlıklarına devam eden öğrenci ve velilerin eğitim/kırtasiye giderlerinde yaşanan fiyat artışlarına karşı ağır bir maddi yük altında kaldığına vurgu yapılan yazıda,

“Özellikle dar gelirli ailelerimiz, geçen yıla göre 2-3 kat artan fiyatlar karşısında büyük mağduriyet yaşamaktadır. Siyasi iktidar ise bu tablo karşısında bir önlem almayarak, vatandaşlarımızı sorunlarıyla baş başa bırakmıştır” denildi.

BELEDİYELERE 'DESTEK' TALİMATI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla, tüm partili belediyelerin kendi bölgelerindeki ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek, okul çağındaki öğrencilere eğitim/kırtasiye desteği verilmesinin faydalı olacağı ifade edilen yazıda, “Geçen eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize her alanda önemli destekler sağlayan belediyelerimizin, bu yıl da desteklerini artırarak öğrencilerimizin yanında duracağına inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘GEÇEN YIL 700 BİN ÖĞRENCİYE DESTEK VERİLDİ’

Torun, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Belediyelerimiz geçen yıl Kara Kış Fonu kapsamında yaklaşık 700 bin öğrenciye toplamda 280 milyon lirayı bulan eğitim/kırtasiye yardımında bulundu. Belediyelerimiz bu yıl da kırtasiye başta olmak üzere farklı eğitim giderleri için yardımlarını artırarak öğrencilerimize destek olmaya devam edecek.”