CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, emekli maaşlarının en az 'asgari ücret' seviyesinde artırılması için TBMM'ye kanun teklifi verdi. Ağbaba, "Asgari ücret alan çalışanlar yaşam savaşı verirken, emeklilerin hemen hepsi yoksulluk seviyesinin altında yaşamını sürdürmektedir. Bu gidişle virüsten ölmeyen emekliler de açlıktan ölecek" dedi.  

Ağbaba, emeklilerin yaşadıkları ekonomik sorunları gündeme taşıdı. Emekli maaşlarıyla ilgili hazırladığı kanun teklifini Meclis'e sunan Ağbaba, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğinin altını çizdi.

ASGARİ ÜCRETLE AYNI ZAM İSTEĞİ

Ağbaba, emeklilerin gıda harcamalarının yanı sıra barınma, ısınma, elektrik, su gibi sabit giderlerini ödemekte zorladığını vurguladı. Enflasyonun açıklanmasını beklediklerini belirten Ağbaba, "Bakalım emekli aylıklarına ne kadar zam yapacaklar. En az asgari ücrete eşitleyecek bir zam düşünülmeli. Emekli aylıklarına geçen yıl yapılan zam, enflasyondaki hızlı yükselişi karşılamadığı gibi eriyip neredeyse yok olma seviyesine gelmiştir" dedi.