Geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında tekel bayilerinin alkollü içki satışı polis tarafından engellenerek, dükkanlar kapattırılmıştı. Bu gelişmenin ardından tekel bayileri İçişleri ve Ticaret bakanlıkları yetkilileriyle görüştü. İçişleri Bakanlığı Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonlarında alkollü içki satışını yasakladı.

Bu karara tepki gösteren CHP'li Murat Emir ise şöyle bir tweet attı:

* Hafta sonu alkol satışına yönelik alınan yasak kararının gerekçesi, kararın kendisi kadar vahim. Geçtiğimiz hafta kapatılan kuruyemişçiler, haksız rekabet olduğunu söylüyor. Bakanlık, kuruyemişçiyi açmak yerine marketleri de kapatıyor. 4. Murat bile sizin yaptığınızı yapmazdı. 

Karara tepki gösteren isimlerden birisi de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'ydı. Ağbaba, AK Parti'nin salgını yaşam tarzına müdahalenin bir fırsatı olarak gördüğünü belirterek, şöyle dedi:

"ESNAF YOK EDİLMEK İSTENMEKTEDİR"

* Bu dükkanlar hangi genelgeye dayanarak kapatılıyor? Kolluk kuvvetlerini zorlama yorumlarla esnafın karşısına dikmek nedir? İktidar -olmayan genelgeyle- haftasonu Tekel ürünlerinin satışını tümden yasaklıyor. Yüzbinlerce esnaf, çalışanları ve aileleriyle birlikte taş mı yiyecek?

* AKP’nin derdi virüs değil, hayat tarzı! Tekel ürünlerinden yüzde 270’e varan oranlarda vergi alan zihniyetin seküler yurttaşları cezalandırdığı yetmemiş olacak ki şimdi bu kararla esnafları da cezalandırmaya çalışıyor.

* Salgının yayılmasının sorumlusu Tekel bayiler mi? Kuruyemişçiler mi? Salgın süreciyle zaten tükenen esnaf, bu kararla artık yok edilmek istenmektedir. Biz, bu akıl ve vicdan yoksunu anlayışa karşı tüm esnaflarımızı birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.