Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5'te yayınlanan 'Kulis Ankara' programında  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretini değerlendirdi.

''ÜLKENİN MESELELERİ MÜZAKERE EDİLMELİ''

Karamollaoğlu, çoğu kesimin kendisini 'Milli Görüş lideri' olarak gördüğünü iddia ettiği Asiltürk'e ziyaret değerlendirmesinde, prensip itibariyle Türk siyasetinin rayına oturabilmesi için siyasetçilerin birbiriyle görüşmeleri olduğunu belirtirken ''Eğer kaos ortamının yok olmasını istiyorsak, ülkemizde birtakım gelişmelere şahit olmak istiyorsak farklı görüşlere sahip olan özellikle siyasilerin bir araya gelip ülkenin meselelerini müzakere edebilmeleri gerekir'' ifadelerini kullandı.

'MİLLİ GÖRÜŞ LİDERİ' İDDİALARINA FIRSAT VERMEDİ

Karamollaoğlu değerlendirmesinde ayrıca, Erdoğan'ın ziyaretinin sadece 'Yüksek İstişare Kurulu başkanı'nı ziyaret etmesi yönüyle önemsediklerini belirttiklerini ifade ederek bir bakıma 'Milli Görüş liderliği' iddialarına kapıyı kapattı.

KARAMOLLAOĞLU: ''GARİPSEMEDİM''

Ziyaretin farklı noktalara çekilmesinin mümkün olduğunu da belirten Karamollaoğlu, herkesin aklına gelen yorumu yapabildiğini ve bunu garipsemediğini ifade etti.

''ZİYARET TÜRK MEDYASINA MALZEME OLUYOR''

''Çünkü böyle bir ziyaretin böyle bir zamanda yapılmış olması ister istemez zihinlerde birtakım soruların sorulmasına, birtakım düşüncelerin meydana gelmesine vesile olur'' diyen Karamollaoğlu, ''Bu da Türk medyasına malzeme olmuş oluyor. Zenginleştiriyor aslında. Yani bazı yorumcuların çok aşırı gidip kendilerini aslında hiç ilgilendirmeyen konulara girmesini doğru bulmuyorum'' diye konuştu.

ZİYARETTEN BİR GÜN ÖNCE HABERİ OLMUŞ

Böyle bir ziyaretin sürpriz olduğu yorumlarına ise Karamollaoğlu, ziyaretten haberinin bir gün önce olduğunu ve kendisine Asıltürk'ün haber verdiğini aktardı.

Karamollaoğlu ayrıca Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın son günlerde sıklaşan ziyaretlerine de değerlendirmede bulunurken ''Şu anda 'böyle bir ziyaret olacak mı diye bekliyor muydunuz?' deseniz şu anda benim aklıma gelmiyordu fakat Sayın Cumhurbaşkanı'nın birçok ziyaretlere başlamış olması böyle bir ziyaretin yapılma ihtimalini de gündeme getiriyordu'' dedi.