"MHP'nin 'HDP kapatılsın' çağrısı karşısında AKP'de hangi görüş ağırlık kazanıyor?" başlıklı haberde dikkat çeken tespitlere yer verildi.

AK Parti'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi seçmenini 'kaybetmemek' için 'parti kapatma'ya sıcak bakmadığının vurgulandığı haberde, HDP'nin kapatılması yerine fezlekeleri bekleyen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ihtimali analiz edildi.

"Parti kapatma yerine, MHP'nin de talebi olan, hakkında terör suçlarından fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması seçeneği üzerinde duruluyor." tespitinin yer bulduğu analiz-haberde;

"Bu çerçevede, hakkında terör suçundan fezleke bulunan HDP milletvekillerinin dosyalarının TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nda öne çekilebileceği ve dokunulmazlıklarının kaldırılabileceği ifade ediliyor.
Parlamentoda şu anda 1300 dolayında dokunulmazlık fezlekesi bulunuyor ve bunların yaklaşık 900'ü HDP'lilere ait. HDP'lilerin fezlekelerinin büyük bölümünü de terör suçları oluşturuyor." denildi.

MİLLET İTTİFAKI'NI BÖLME PLANI:  İYİ PARTİ İLE CHP'NİN ARASINI AÇMAK

Haberde; 2016 yılında dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin geçici anayasa değişikliği sürecinde "referandum" kozu kullanılarak CHP'nin desteğinin sağlandığı anımsatılarak, benzer taktiğin bu kez İYİ Parti'ye yönelik uygulanabileceği 
ifade ediliyor.

"ÇAN GİBİ BİRBİRİNE VURDURURUZ"

BBC'ye konuşan AK Partili bir yetkilinin "Biz böyle bir değişikliği getirdiğimizde CHP buna karşı çıkabilir. Ama terör suçlarından dokunulmazlığın kaldırılmasına İYİ Parti karşı mı çıkacak? Bu konudaki hassasiyeti biliyoruz. İşte böyle bir değişikliği getirdiğimizde CHP ile İYİ Parti'yi birbirlerine çan gibi vurdururuz" sözleri de dikkat çekiyor.