Geçtiğimiz hafta Meclis'te hareketli saatler yaşanırken önce HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürülmüş ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açmıştı.

DAVUTOĞLU'NDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Cem TV'de katıldığı programda Emin Varol ve Atakan Sönmez'in sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

DAVUTOĞLU: GERGERLİOĞLU'NA YAPILAN VİCDAN DIŞIDIR

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürüldükten sonra abdest aldığı esnada gözaltına alınmasına ilişkin konuşan Davutoğlu, "Gergerlioğlu’na yapılan siyaset ve vicdan dışıdır. Hiçbir şey ile izah edilemez. Bu konuda tutumumuzu açık şekilde beyan ettik" dedi.

ERDOĞAN'A HDP ELEŞTİRİSİ

HDP'nin kapatılması için açılan davaya ilişkin ise çarpıcı açıklamada bulunan Davutoğlu, "Bahçeli ‘HDP kapatılacak’ diyor. Erdoğan, Bahçeli ile tartışmamak için susuyor. Alttakiler de ‘Acaba Cumhurbaşkanı nasıl pozisyon alır?’ diye bilemedikleri için dümeni kırabilecekleri bir yerde durma telaşı içinde" diye konuştu.